Zduduj debiana w wersji live - aplikacja do testów.
Mój nick się piszę z małej litery. Przed wydaniem wersji stabilnej się da zbudować, ale nie w normalnym cyklu wydawniczym. Nigdy się to nie uda.controles pisze:Mati75 - głupoty opowiadasz.... W wersji sid był czas że dało się zbudować z debianowym instalatorem !!! Zbudowałem wtedy dystrybucję pod nazwą Controles i był to sid z instalatorem. Wtedy też dawałeś głupie komentarze - widocznie taki jest Twój styl sądząc po tym jakie komentarze na forach dajesz :P
Co do bliku binarnego - masz obawy że wirusa zamieściłem? :P, bez obaw Twój Mint jest bezpieczny :P
Wiem, że mój mint jest bezpieczny bo ma otwarty kod. Nie wiadomo na jaką architekturę ta binarka, np. na armhf mi się nie uruchamia.
Controles sprawdziłem twoje to coś i to nawet nie działa
Szkoda gadać
Kod: Zaznacz cały
root@dell:/home/dell# cd /home/dell/Debian_Live
root@dell:/home/dell/Debian_Live# chmod +x buduj
root@dell:/home/dell/Debian_Live# ./buduj
./buduj: error while loading shared libraries: libgdk_pixbuf-2.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
root@dell:/home/dell/Debian_Live#
Brakuje Ci biblioteki - zainstaluj:neo86 pisze:Controles sprawdziłem twoje to coś i to nawet nie działa
Szkoda gadaćKod: Zaznacz cały
root@dell:/home/dell# cd /home/dell/Debian_Live root@dell:/home/dell/Debian_Live# chmod +x buduj root@dell:/home/dell/Debian_Live# ./buduj ./buduj: error while loading shared libraries: libgdk_pixbuf-2.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory root@dell:/home/dell/Debian_Live#
apt-get install libgdk-pixbuf2.0-0
Na jakiej architekturze uruchamiałeś? Podaj więcej szczegółów.
Nic mi nie brakuje...controles pisze:Brakuje Ci biblioteki - zainstaluj:
apt-get install libgdk-pixbuf2.0-0
Na jakiej architekturze uruchamiałeś? Podaj więcej szczegółów.
Kod: Zaznacz cały
root@dell:/home/dell# apt-get install libgdk-pixbuf2.0-0
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
libgdk-pixbuf2.0-0 jest już w najnowszej wersji.
libgdk-pixbuf2.0-0 zaznaczony jako zainstalowany ręcznie.
0 aktualizowanych, 0 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 5 nieaktualizowanych.
Pewnie uruchamiasz na systemie 64 bit?neo86 pisze:Nic mi nie brakuje...
To Twojemu dziwactwu brakuje poprawnego działania...Kod: Zaznacz cały
root@dell:/home/dell# apt-get install libgdk-pixbuf2.0-0 Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe libgdk-pixbuf2.0-0 jest już w najnowszej wersji. libgdk-pixbuf2.0-0 zaznaczony jako zainstalowany ręcznie. 0 aktualizowanych, 0 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 5 nieaktualizowanych.
To jest na architekturę i386...neo86 pisze:no tak na 64 bitowym... ale sprawdzałem tez z włączeniem architektury i386 i tez lipa.... nie bawię sie więcej w to dziwadło wolę sprawdzone metody np. Remastersys to Twoje bez urazy ale jest do luftu... Dopracujesz projekt to publikuj teraz to co jest w obecnej formie do kosza z tym.
Testowałem na kilku wersjach debiana 32 bit i nie ma problemu z uruchomieniem...