Jest połowa meczu Hiszpania - Holandia, a ja siedze z jakimś % w ręku, oglądając mecz na swoim netbooku Toshiba NB 500 z prockiem Atom (ekran 10 cali) i żaluję, że nie mam windowsa... bo wybór mam taki:
- albo obciąć jakość tak, że piksel jest większy od piłki
- albo mieć urywek sytuacji z boiska co 3 sekundy
w związku z tym pytanie, całkiem poważnie, kiedy wreszcie linux doczeka się czasów, że windows nie będzie wydajniejszy na stronach internetowych z flashem? I czy w ogóle doczeka się, biorąc pod uwagę obecną politykę Abdobe? (czyt. olewanie uzytkowników linuxa)
Ale piłke zza pikseli jeszcze jakoś widać, więc nie chcę narzekać. Mogłem wydać więcej na sprzęt.
Kiedy b
Zastosowanie Twojej rady daje mi Chromium które nie otwiera mi nic, dając komunikat "ah, snap, something went wrong while opening this page" - nie daje sie uruchomić żadnej strony, a w konsoli
Z tego co mi wiadomo, począwszy od wersji 10.coś flasha, są problemy z akceleracja sprzętową z atomami... Nie wiem czy jest to związane z tym problemem, ale ogólnie nie udało mi się tego nigdy ogarnąć.
Sprzęt słaby, owszem, ale jak jeszcze miałem na nim win7 to różnica z działaniem flasha była odczuwalna niestety.
Kod: Zaznacz cały
[4256:4256:0613/234831:ERROR:component_loader.cc(138)] Failed to parse extension manifest.
ATTENTION: default value of option force_s3tc_enable overridden by environment.
Sprzęt słaby, owszem, ale jak jeszcze miałem na nim win7 to różnica z działaniem flasha była odczuwalna niestety.
eldruto a Ty Debiana masz czy jakieś inne ustrojstwo? Nie podałeś też szczegółów ile RAMu itp. Wiesz miałem jakiś czas temu netbook'a MSI U100 (jednordzeniowy N270 Atom 1,6GHz oraz 2GB RAM i grafika GMA950) i nie narzekałem na wydajność flasha. Nawet filmy HD można było z YT w wersji Flash bez problemów oglądać... ale używałem Debian LXDE natomiast na Lubuntu 12.04.2 cięło się niemiłosiernie i to każdy flash (dlatego też zachwalam Debiana).
No co Ty? A ja swojego domowego HP (opis w stopce) chciałem ostatnio zamienić na właśnie jakiegoś mini z 1.6GHz na pokładzie i chętnych kurdę nie było. Fakt, do HP dokładałem 80GB SATA i 1GB DDR (ew. 2GB z tego EEEPC). Chciałem sobie coś małego sprawić i patrz - pomimo tego że HP6510 na allu zapindala w takiej config po 500-600zł a te mini atomy po 250-350 to nikt nie chciał się wymienić :-)
A Firefox pod szmlec-$oft tj. windows to faktycznie od wersji 18 coś ma nie halo i to bardzo. W stopce mam opis drugiego lapka z pracy. Na tej maszynie Firefoks 28.0 wstawał około 5-7sekund!!!!! Ja nadal używam w robocie Firefoksa 15.0 bo uważam że na nim zatrzymał się lis w rozwoju. W domu mam FF 28.0 i też przysiada.
A Firefox pod szmlec-$oft tj. windows to faktycznie od wersji 18 coś ma nie halo i to bardzo. W stopce mam opis drugiego lapka z pracy. Na tej maszynie Firefoks 28.0 wstawał około 5-7sekund!!!!! Ja nadal używam w robocie Firefoksa 15.0 bo uważam że na nim zatrzymał się lis w rozwoju. W domu mam FF 28.0 i też przysiada.