flash player na srware iron

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
alzzen

flash player na srware iron

Post autor: alzzen »

Tak jak w temacie-nie wiem jak zrobic zeby srware iron korzystal z flasha(flashplugin-nonfree instalowalem)
Awatar użytkownika
Menel
Member

Post autor: Menel »

żadnej wtyki npapi na linuksie w chromowatej przeglądarce nie zainstalujesz już, podziękuj googlowi..;>

ps.
po co ci ten 汉语 masz html5..flash umarł...wszyscy więksi gracze jak yt, dailymotion itp przechodzą na html5 video...to rychły koniec tego kulawego standardu...tylko niedobitki tego 汉语 używają i dodatkowo własnościowe kodeki blokują ustandaryzowanie html5 video jak kiedyś IE wyznaczał standardy i blokował wszystko co lepsze dopóki nie pojawiły się na rynku lepsze przeglądarki i go zmasakrowały...walić to..tak właśnie działa zamknięty/komercyjny soft, kuleje i spowalnia wszystko..;>

chcesz porównania to sobie zrób test html5 i flasha i zestaw to...nie wspominam nawet o lukach we flaschu...to gówno dawnoby przestało istnieć gdyby nie $$, patenty, i inne machloje korpo...
alzzen

A filmy na cda.pl lub zalukaj.tv moge ogladac dzieki html5 ? Bo to na tych serwisach mi glownie zalezy jesli chodzi o flash
Awatar użytkownika
Menel
Member

nie wiem nie korzystam, zawsze możesz pocisnąć chrome (ma wbudowanego peperflashplayera) albo chromium i doinstalować sobie pepera...na srware też powinien działać..

Kod: Zaznacz cały

# apt-get install pepperflashplugin-nonfree
alzzen

1.Zainstalowalem tego peppera ta komenda ale dalej jak chce obejrzec jakis film to otrzymuje komunikat ze nie mam flasha
2.Wypowiadasz sie ze google to najwiekszy syf w necie a polecasz tego peppera ich produkcji ?
Awatar użytkownika
Menel
Member

ad2. nie polecam a proponuję a to różnica..skoro nie możesz się obejść bez flasha to jest to jakieś rozwiązanie..
ad1 pozostaje chrome/chromium (one na pewno koegzystują z peperflashplayerem) lub zmiana przeglądarki na przykładowo coś fajerfoxowego i instalacja standardowego flasha..

pozdrawiam..
alzzen

a jak wyłączyć obsługe flash np w iceweasel ale żeby została włączona na innym firefoxie ?
Awatar użytkownika
Menel
Member

usuń dowiązanie

gdzieś tam to chyba będzie...
/usr/lib/mozilla/plugins

albo wyłączasz po prostu wtykę bezpośrednio w przeglądarce..

Kod: Zaznacz cały

about :p lugins
alzzen

Właśnie, czytałem poradnik o instalacji peppera na srware iron i jest tam opis że powinno się zrobić to dowiązanie(plik .so - prawda ? ) Tak jak w przypadku flashpalyera powinien w folderze być chyba plik pepperflashplugin.so tak jak w poradniku który czytałem ale niestety go tam nie ma... masz może pomysł gdzie mógł się podziać albo jak go doinstalować/ściągnąć ?
Awatar użytkownika
Menel
Member

dowiązanie robisz sam tu wszystko robisz sam jak nie ma to trzeba sobie zrobić, debian to nie picipoplo dla leszczy trzeba ogarniać jak facet albo być piz#$@ i nie ogarniać...dasz rade...'>

ps. o flashplayerze zapomnij wogóle to mówiłem google ma w dupie npapi linuksowe i możesz sobie wiązać do bólu i nic z tego nie wyjdzie nie wiem jak iron się sprawuje z peperem, zaraz sprawdzę i dam znać...
ODPOWIEDZ