flash player na srware iron
flash player na srware iron
Tak jak w temacie-nie wiem jak zrobic zeby srware iron korzystal z flasha(flashplugin-nonfree instalowalem)
żadnej wtyki npapi na linuksie w chromowatej przeglądarce nie zainstalujesz już, podziękuj googlowi..;>
ps.
po co ci ten 汉语 masz html5..flash umarł...wszyscy więksi gracze jak yt, dailymotion itp przechodzą na html5 video...to rychły koniec tego kulawego standardu...tylko niedobitki tego 汉语 używają i dodatkowo własnościowe kodeki blokują ustandaryzowanie html5 video jak kiedyś IE wyznaczał standardy i blokował wszystko co lepsze dopóki nie pojawiły się na rynku lepsze przeglądarki i go zmasakrowały...walić to..tak właśnie działa zamknięty/komercyjny soft, kuleje i spowalnia wszystko..;>
chcesz porównania to sobie zrób test html5 i flasha i zestaw to...nie wspominam nawet o lukach we flaschu...to gówno dawnoby przestało istnieć gdyby nie $$, patenty, i inne machloje korpo...
ps.
po co ci ten 汉语 masz html5..flash umarł...wszyscy więksi gracze jak yt, dailymotion itp przechodzą na html5 video...to rychły koniec tego kulawego standardu...tylko niedobitki tego 汉语 używają i dodatkowo własnościowe kodeki blokują ustandaryzowanie html5 video jak kiedyś IE wyznaczał standardy i blokował wszystko co lepsze dopóki nie pojawiły się na rynku lepsze przeglądarki i go zmasakrowały...walić to..tak właśnie działa zamknięty/komercyjny soft, kuleje i spowalnia wszystko..;>
chcesz porównania to sobie zrób test html5 i flasha i zestaw to...nie wspominam nawet o lukach we flaschu...to gówno dawnoby przestało istnieć gdyby nie $$, patenty, i inne machloje korpo...
nie wiem nie korzystam, zawsze możesz pocisnąć chrome (ma wbudowanego peperflashplayera) albo chromium i doinstalować sobie pepera...na srware też powinien działać..
Kod: Zaznacz cały
# apt-get install pepperflashplugin-nonfree
usuń dowiązanie
gdzieś tam to chyba będzie...
/usr/lib/mozilla/plugins
albo wyłączasz po prostu wtykę bezpośrednio w przeglądarce..
gdzieś tam to chyba będzie...
/usr/lib/mozilla/plugins
albo wyłączasz po prostu wtykę bezpośrednio w przeglądarce..
Kod: Zaznacz cały
about :p lugins
Właśnie, czytałem poradnik o instalacji peppera na srware iron i jest tam opis że powinno się zrobić to dowiązanie(plik .so - prawda ? ) Tak jak w przypadku flashpalyera powinien w folderze być chyba plik pepperflashplugin.so tak jak w poradniku który czytałem ale niestety go tam nie ma... masz może pomysł gdzie mógł się podziać albo jak go doinstalować/ściągnąć ?
dowiązanie robisz sam tu wszystko robisz sam jak nie ma to trzeba sobie zrobić, debian to nie picipoplo dla leszczy trzeba ogarniać jak facet albo być piz#$@ i nie ogarniać...dasz rade...'>
ps. o flashplayerze zapomnij wogóle to mówiłem google ma w dupie npapi linuksowe i możesz sobie wiązać do bólu i nic z tego nie wyjdzie nie wiem jak iron się sprawuje z peperem, zaraz sprawdzę i dam znać...
ps. o flashplayerze zapomnij wogóle to mówiłem google ma w dupie npapi linuksowe i możesz sobie wiązać do bólu i nic z tego nie wyjdzie nie wiem jak iron się sprawuje z peperem, zaraz sprawdzę i dam znać...