Debian Jessie system dzia
Debian Jessie system działa "leniwie" po hibernacji
Witam!
Tak jak w temacie. Po uruchomieniu się z hiberancji w SWAP'ie jest dużo MB. Debian Jessie.
Tak jak w temacie. Po uruchomieniu się z hiberancji w SWAP'ie jest dużo MB. Debian Jessie.
- marcin1982
- Moderator
Podaj wynik polecenia:
Kod: Zaznacz cały
free -m
Ale zaraz po hiberancji czy normalnie?marcin1982 pisze:Podaj wynik polecenia:Kod: Zaznacz cały
free -m
Normalnie:
total used free shared buffers cached
Mem: 2014 1799 215 58 106 636
-/+ buffers/cache: 1056 958
Swap: 4299 0 4299
TDK8GB mam pytanie. Coś Ty robił w momencie wpisywania komendy?!
Z 2GB RAM masz używane aż prawie 1,8GB!!!
Coś masz nie tak z zarządzaniem pamięci w systemie... tylko co?! Aha i napisz jakie masz środowisko graficzne oraz architekturę systemu.
free -m
Coś masz nie tak z zarządzaniem pamięci w systemie... tylko co?! Aha i napisz jakie masz środowisko graficzne oraz architekturę systemu.
Nie 1,8GB tylko 1GB. 1,8GB to z buforami dysku. Mój wynik z odpalonym firefoxem po 7h pracy:
Jak widać zajęte 572MB. Pokaż wynik po hibernacji. No i sprawdź w top/htop czy jakiś proces nie pożera Ci procka po hibernacji.
total used free shared buffers cached
Mem: 2000 1742 258 0 0 1170
-/+ buffers/cache: 572 1428
Swap: 4089 84 4005
Xfce 4 32 bit. Po aktualizacji nadal mam ten problem. Dodam ,że np. po 15 dniach dzień w dzień hibernacji już mam 600 MB czegoś w swapie.neo86 pisze:TDK8GB mam pytanie. Coś Ty robił w momencie wpisywania komendy?!Kod: Zaznacz cały
free -m
Jak ustawić żeby po hibernacji cały swap wrócił do pamięci RAM?
Ale to w czymś przeszkadza? W razie czego zawsze możesz go przekręcić:
swapoff -a && swapon -a