obniż cen
Aha.. no to fajnie nie wiem co to za manipulacja klientem, ale dziwne, że jeszcze w tych czasach ludzie się na takie coś nabierająnavigator pisze:Ja tu z tym tematem miałem tak że jak pomagałem siostrze kupić laptopa i powiedziałem żeby był bez windowsa sprzedawcy to no mi odpowiedział że jak tak zrobię zakup to nic na nim nie zainstaluje żaden os nie zrobi boota nic tylko czerni
ostatnio zapytałem w sklepie komputerowym o laptopa bez systemu i co są modele bez... ale jakbym chciał model z windowsem, to kupic go bez się nie da. a pytanie ile by kosztował laptop bez systemu sprzedawca powiedział że windows jest za darmo dodawany. Darowałem sobie dalej drążyć temat...
Osoby kupujące komputery nie wiedzą że jest alternatywa na system operacyjny. Trzeba było uświadomić społeczeństwo o zaletach Linuksa, jak to ostatnio zrobili w Turynie.
http://www.dobreprogramy.pl/Turyn-wybie ... 57860.html
Osoby kupujące komputery nie wiedzą że jest alternatywa na system operacyjny. Trzeba było uświadomić społeczeństwo o zaletach Linuksa, jak to ostatnio zrobili w Turynie.
http://www.dobreprogramy.pl/Turyn-wybie ... 57860.html
Darmowy to nie jest ale z pewnością jakoś wliczają go w cenę laptopa ale nie tak jak Windows 7. Dla przykładu moja Tośka (ten sprzęt co mam opisany w stopce) jak przyszedł do mnie to był na nim preinstalowany Windows 8.1 oczywiście go wywaliłem bo ja jestem "hejterem" Microsoft'u. Laptop kosztował mnie jakieś 2500zł ale ten sam laptop ale w opcji z Windows 7 Home Premium w tym samym sklepie kosztował aż o 300zł więcej! Niby starszy Windows a droższy... Ja tam jednak wolę Debiana Sida :-Pszybki pisze:Windows 8 jest preinstalowany i jest darmowy, nie posiada nawet kluczy aktywacyjnych.
- LordRuthwen
- Moderator
Skoro system jest darmowy to idź do sklepu i powiedz żeby Ci dali. Takich farmazonów nie czytałem już dawno.
A swoją drogą nie widzę też sensu rezygnowania z Windowsa, owszem, jeśli ktoś korzysta TYLKO z Linuksa, to proszę bardzo, jednak gros programów działa tylko na Windows albo działa lepiej na Windows.
Do tego Win8 jest całkiem przyjemny o ile się trzyma porządek w kaflach.
A swoją drogą nie widzę też sensu rezygnowania z Windowsa, owszem, jeśli ktoś korzysta TYLKO z Linuksa, to proszę bardzo, jednak gros programów działa tylko na Windows albo działa lepiej na Windows.
Do tego Win8 jest całkiem przyjemny o ile się trzyma porządek w kaflach.