W takim razie nie uda mi się za wiele zdziałać w tym kierunku. Teraz takie pytanie, czy będzie trudno napisać własny system (bądź edytować np raspbiana)? Chodzi mi tylko o to, żeby przy bootowaniu wyświetlał to co chcę, a najlepiej ładujący się pasek 0%-100%. Żeby była obsługa podstawowych bibliotek C++ i wiringPi. To wszystko czego mi do szczęścia potrzeba
mati75 pisze:Raspbianem, Debian na Raspberry Pi nie działa.
Uwierz mi że idzie zainstalować Debiana na Raspberry Pi lub Banana Pi za pomocą debootstrap ,aczkolwiek jest trochę kombinowania z przygotowywanie takiej karty sd do bootowania.
cyryl19955 pisze:
O ile znalazlem dobra sciezke do karty mSD (dev/mmcblk0) Ale mam jeszcze mmcblk0p1 immcblk0p2
mmcblk0p1 i mmcblk0p2 to partycje na tej karcie , na pierwszejj znajduje się kernel i kilka innych drobnostek nie należących do Debiana, na drugiej zaś jest cały kompletny system.
mblazeji2 pisze:Uwierz mi że idzie zainstalować Debiana na Raspberry Pi lub Banana Pi za pomocą debootstrap ,aczkolwiek jest trochę kombinowania z przygotowywanie takiej karty sd do bootowania.
Na architekturze armel owszem, armhf nie działa, ponieważ Debian jest kompilowany z instrukcjami arm v7, a rpi jest v6.