Mam problem od jakiegoś czasu, proces apache zjada całość ramu jaki jest na VPS. Po jego wyłączeniu wszystko wraca do normy. Zauważyłem że to wina php5, bo przy reinstalacji apache został on usunięty, a serwer działał normalnie, gdy znowu zainstalowałem php to ciągle brakuje pamięci, a strona jest zablokowana. Ustawiłem już wszędzie gdzie się da odpowiednie flagi w plikach, jak i php, /etc/php5/apache2/php.ini odnośnie pamięci jednak to nic nie daje. Od dostawcy dostałem info że mam usatwione limit pamięci na -1 co jest nie prawdą bo w pliku /etc/php5/apache2/php.ini mam 48M, zwiększyłem do 128M, to co i gdzie jeszcze mogę zmienić? Może to nie ten plik php.ini?
Dla pewności na stronie zabijam index.php przez exit na początku pliku ale to nadal nie działa.
Edycja:
Heh teraz zgłupiałem... Wyłączyłem mysql i wszystko działało ok... włączyłem ponownie i padło... to winą jest mysql w tandemie z apache? o0 jak się za to zabrać?
wyciek pami
- marcin1982
- Moderator
Pokaż jak wygląda pamięć:
Podaj nazwę i wersję systemu, wersję jądra i wersje pakietów których rzecz dotyczy. Wypadałoby też przejrzeć logi apache, mysql.
Kod: Zaznacz cały
free -m