problemy z trybem pe

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
nWoldi

problemy z trybem pełnoekranowym - flash, wine, gry

Post autor: nWoldi »

Głupia sprawa, bo nawet nie wiem jak wyszukać ten problem w sieci więc liczę na Waszą pomoc :)

Jak w temacie. Mam problem z trybem pełnoekranowym prawie we wszystkim. Gdy mam coś włączone w trybie pełnoekranowym i kliknę w tym trybie myszką to mi to okno/gra się minimalizuje. Zaobserwowałem to w następujących przypadkach:
-Iseweasel - jeśli oglądam filmik we flashu, oglądam go we fullscreenie i chcę np. zapauzować go, to minimalizuje całą przeglądarkę. Nie zawsze tak się dzieje ale w większości przypadków
-Chrom problem nie występuje (chyba)
-Don't Starve Together - jeśli włączyłem grę w trybie pełnoekranowym, to nie mogłem używać myszki, bo każde kliknięcie minimalizowało grę
-Neverhood - zainstalowany przez wine. Gra minimalizowała się przy kliknięciu jeśli była w pełnym ekranie. ALE jeśli ustawiłem aby wine emulowało pulpit (800x600) to mogłem grać i gra nie minimalizowała się
-Transistor - gra nie jest możliwa, ponieważ się minimalizuje przy kliknięciu

Tak jak minimalizowanie youtuba da się przełknąć, to już Transistor nie i nie wiem co z tym problemem zrobić. Mam Debiana stable (8.1 lub 8.2)
ODPOWIEDZ