Smartphone do 500 zł - opinie/sugestie
Smartphone do 500 zł - opinie/sugestie
Dzisiaj mam takie dość dyskusyjne pytanie szukam fajnego i w miarę dobrego smartphona (stosunek jakość/cena) w granicy cenowej do 500 zł
Mam pytanie czy macie jakieś telefony z tej półki cenowej i czy jakiś konkretnie polecacie, czy może np. dołożyć 200 zł więcej i kupić coś innego? chętnie zapoznam się z każdą opinią
Jak na razie pod uwagę biorę 2 modele:
- LG Spirit 4G
- Motorola Moto G 2ng gen LTE
- Motorola Moto G 3rd gen LTE (~690 zł)
Nie mam określonych oczekiwań wobec telefonu, chcę żeby płynnie działał, bateria trzymała min. dobę, miał LTE i nie zależy mi na wypaśnym wnętrzu, bo nie zamierzam na nim grać (chociaż wszystkie modele to niestety tylko 1gb ram, ale taki standard w tej cenie)
To tyle będę wdzięczny za każdą sugestię/opinię
Mam pytanie czy macie jakieś telefony z tej półki cenowej i czy jakiś konkretnie polecacie, czy może np. dołożyć 200 zł więcej i kupić coś innego? chętnie zapoznam się z każdą opinią
Jak na razie pod uwagę biorę 2 modele:
- LG Spirit 4G
- Motorola Moto G 2ng gen LTE
- Motorola Moto G 3rd gen LTE (~690 zł)
Nie mam określonych oczekiwań wobec telefonu, chcę żeby płynnie działał, bateria trzymała min. dobę, miał LTE i nie zależy mi na wypaśnym wnętrzu, bo nie zamierzam na nim grać (chociaż wszystkie modele to niestety tylko 1gb ram, ale taki standard w tej cenie)
To tyle będę wdzięczny za każdą sugestię/opinię
Zapomniałem napisać, że raczej chodzi mi o telefon z Androidem (niestety iOS nie wchodzi w ten przedział cenowy)
Oglądam jeszcze telefony marki Kruger&Matz (może Flow 2? ale to już 650 zł), zaraz będę oglądał jakieś recenzje na yt, bo marka mi totalnie obca, ale co by nie było polska, a to już dla mnie plus
Oglądam jeszcze telefony marki Kruger&Matz (może Flow 2? ale to już 650 zł), zaraz będę oglądał jakieś recenzje na yt, bo marka mi totalnie obca, ale co by nie było polska, a to już dla mnie plus
Właśnie bardzo dawno nie miałem telefonu z androidem i nie interesowałem się za bardzo tym rynkiem, a tu tak się rozrósł, że nie wiadomo od czego zacząć i na czym zawiesić oko :P poszukiwanie odpowiedniego modelu zajmie chyba więcej czasu niż planowałem na to poświęcić :P w sumie nawet nie wiem jaka teraz firma przoduje w dziedzinie budżetowych telefonów i ostatnio jak byłem w saturnie "pomacać" sobie poszczególne telefony to właśnie moją uwagę przykuł LG Spirit 4G, fakt faktem nie jest jakiś szałowy, ale nie spodziewam się specyfikacji i wydajności flagowca w budżetówce :P
Po małym poszukiwaniu natknałem się jeszcze na Meizu M2 bardzo przyzwoita specyfikacja jak za takie pieniądze
http://www.euro.com.pl/telefony-komorko ... bhtml#opis
http://www.euro.com.pl/telefony-komorko ... bhtml#opis
- xmaster
- Junior Member
Witam.
500 zł to około 125 dolarów
Poszukaj telefonów od Chińczyków np tutaj Telchina.pl
Poczytaj, jeszcze raz poczytaj a znajdziesz telefony z 2GB ramu lub 3 jak dorzucisz te 200 zł
Ja dla żony i mamy będę kupował na wiosnę ten telefon Original Umi Rome 4G LTE +/- 120$Tutaj specyfikacja >> http://www.mgsm.pl/pl/katalog/umi/rome/UMI-Rome.html
500 zł to około 125 dolarów
Poszukaj telefonów od Chińczyków np tutaj Telchina.pl
Poczytaj, jeszcze raz poczytaj a znajdziesz telefony z 2GB ramu lub 3 jak dorzucisz te 200 zł
Ja dla żony i mamy będę kupował na wiosnę ten telefon Original Umi Rome 4G LTE +/- 120$Tutaj specyfikacja >> http://www.mgsm.pl/pl/katalog/umi/rome/UMI-Rome.html
No właśnie boję się zamawiać telefon zza granicy, żeby nie było problemów z gwarancją (chociaż za taką cenę...) i tłumaczeniem nakładki na androida... dużo patrzyłem i ostateczny wybór rozgrywa się między moto g 2 i moto g 3... ten czysty Android najbardziej mnie przekonuje ale rzeczywiście w tej cenie są same telefony 1/8 (dodatkowo moto ma niewymienną baterię), ale i tak nie planuję używać ich do gier... ciągle oglądam różne recenzje i jak do tej pory jeszcze bez zakupu :P