Cześć,
jeśli temat już był poruszany to najmocniej przepraszam ale nie znalazłem w wyszukiwaniu.
Debian Jessie jako host.
MB: Asus Rampage V - brak możliwości ustawiania kolejności wyświetlania w biosie.
GPU: 2xNvidia , GTX 980Ti oraz GS 7300 / nie ma igpu w procesorze Intel
Próbuje wykonać sobie virtual gaming rack. Cel który chcę osiągnąć to: KVM jako host a na nim działający Windows 10 z przekierowaną fizycznie kartą graficzną. Host ma być bez głowy
Obecnie udało mi się przekierować GTX jako drugą kartę + klawiaturę i mysz. Odpalam grę i chodzi. Jest kilka problemów jeszcze do rozwiązania np brak audio lub zniekształcony dźwięk na audio przez kartę graficzną ale to jest mało ważne teraz.
Najważniejszy obecnie problem to umiejscowienie GTX jako drugiej grafiki w wolniejszym slocie ponieważ nie mogę w żaden sposób zmusić do działania GTX jako primary gpu, co za tym idzie muszę mieć drugą kartę jako primary która jest mi zupełnie nie potrzebna a mógłbym ją ewentualnie użyć do drugiej wirtualnej maszyny w ramach zabawy.
Czy ktoś bawił się czymś takim? Jak zabronić hostowi dostępu do grafiki ? Ponoć NVIDIA słabo się przekierowuje ale może ktoś ma własne doświadczenia i chętnie się podzieli.
Obecnie gdy GTX jest w pierwszym slocie jako primary, podczas odpalania wirtualki obraz zostaje zabrany hostowi i monitor idzie spać.
Pozdrawiam
Fenix23