ja wiem czy przerost zamiast pisać tyle słów wpisuję 4 znaki, lenistwo poziom hard XDdedito pisze:A ja nie tworze skryptów na takie pierdoły, gdzie można sprawę załatwić w jednej linijce
Słowem, przerost formy nad treścią ten twój skrypt.
Filozoficzne aspekty optymalizacji jednolinijkowców
Filozoficzne aspekty optymalizacji jednolinijkowców
Re: problem z aktualizacją Debian wheezy 7
Przerost formy, bo użyłeś basha do takiej pierdoły.bart86 pisze:ja wiem czy przerost zamiast pisać tyle słów wpisuję 4 znaki, lenistwo poziom hard XDdedito pisze:A ja nie tworze skryptów na takie pierdoły, gdzie można sprawę załatwić w jednej linijce
Spokojnie mogłeś zastosować alias jeśli chciałeś być tak bardzo wygodny i wpisywać 4 znaki
Kod: Zaznacz cały
alias up='apt update && apt dist-upgrade'
Panowie zmieńcie tytuł wątku na: "Lenistwo motorem postępu, czyli jak skompresować nazwę polecenia do 50%".
dobre nigdy nie używałem alisówdedito pisze:Przerost formy, bo użyłeś basha do takiej pierdoły.bart86 pisze:ja wiem czy przerost zamiast pisać tyle słów wpisuję 4 znaki, lenistwo poziom hard XDdedito pisze:A ja nie tworze skryptów na takie pierdoły, gdzie można sprawę załatwić w jednej linijce
Spokojnie mogłeś zastosować alias jeśli chciałeś być tak bardzo wygodny i wpisywać 4 znakiI popatrz nawet nie trzeba 4 znaków, wystarczą 2, ho ho z opcją skrócenia do jednegoKod: Zaznacz cały
alias up='apt update && apt dist-upgrade'
Raczej dobór metod do celów.lizard pisze:Panowie zmieńcie tytuł wątku na: "Lenistwo motorem postępu, czyli jak skompresować nazwę polecenia do 50%".
To uważam za podstawę bo potem mamy niestety różne projekty w których wytacza się armatę na muchę lub porywa się z motyką na słońce.
- marcin1982
- Moderator
Re: Filozoficzne aspekty optymalizacji jednolinijkowców
Wydzieliłem ...