Na forum v-smart cisza już od długiego czasu więc może ktoś tu pomoże...
Po zmianie kart sieciowych z 100 na 1000 v-smart startował z komunikatem że brakuje mu eth1
więc zmieniłem w: /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules nazwy z eth3 na eth1 i po restarcie sypie błędami:
PHP Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/v-smart/daemon/_class/class.core.php on line 167
PHP Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/v-smart/daemon/_class/class.core.php on line 235
PHP Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/v-smart/daemon/_class/class.core.php on line 215
bad argument "tcp"
bad argument "udp"
Ps. przy zmianie z eth2 na eth0 błędy się nie pojawiają dopiero jak zmienię eth3 na eth1 sypie powyższymi błędami...
Ktoś pomoże?
Mam wpisane mac adresy? Jeżeli tak to tam jest wszystko ok. po włożeniu nowych kart i usunięciu starych Debian ładnie dopisał mi nowe karty do w/w. pliku.
Na wszelki wypadek zrobiłem kopie i usunąłem 70-persistent-net.rules i też błędami mi sypało.
Pomyślałem sobie że zapewne gdzieś w debianie jest coś przypisanego do mac adresu karty (eth1) która była przy instalacji wszystkiego więc wykasowałem mac adres z nowego eth (3 zmienionego na1) zastąpiłem go wartością z pierwotnego eth1 wtedy po restarcie w pliku 70-persistent-net.rules pojawił mi się nowo utworzona pozycja interfejsu z pierwotnym mac adresem - najprościej mówiąc nie udało mi się zmienić mac adresu.