Freeze gnome po logowaniu
-
Freeze gnome po logowaniu
Witam.
Dziś zainstalowałem pierwszy raz w życiu debiana, jednak zaraz po podaniu prawidłowego hasła, wszystko staje w miejscu, kursor się nie porusza, kombinacje CTRL+ALT+T oraz CTRL+ALT+F1 nie działają. Przeczytałem, że to wina sterowników nvidii (gtx 960m), ale nie mam pojęcia, jak to naprawić. Bardzo proszę o pomoc.
Dziś zainstalowałem pierwszy raz w życiu debiana, jednak zaraz po podaniu prawidłowego hasła, wszystko staje w miejscu, kursor się nie porusza, kombinacje CTRL+ALT+T oraz CTRL+ALT+F1 nie działają. Przeczytałem, że to wina sterowników nvidii (gtx 960m), ale nie mam pojęcia, jak to naprawić. Bardzo proszę o pomoc.
Re: Freeze gnome po logowaniu
Przydadzą się logi po wystąpieniu freeze:
Kod: Zaznacz cały
cat /var/log/dmesg.0
Kod: Zaznacz cały
cat /var/log/Xorg.0.log
-
Chciałbym się do nich dostać, ale nie mam pojęcia jak, skoro nie mogę się zalogować
Uruchom w trybie rescue.
-
http://imgur.com/a/sTkIh
Oto logi.
(Tak, jest tam kali, po drodze spróbowałem zainstalować kaliego, niestety nie pomogło, logi dokładnie takie same)
Oto logi.
(Tak, jest tam kali, po drodze spróbowałem zainstalować kaliego, niestety nie pomogło, logi dokładnie takie same)
Wyniki można przekierować do pliku i umieścić w wiadomości.
Ale w tym przypadku wystarczy skopiować ten plik i wkleić zawartość do wiadomości.
Wklejanie zdjęć to utrudnianie sobie i nam życia.
dmesg.0 nie ma bo pytanie tyczyło się poprzedniego rozruchu.
Powinien być dmesg.
Ale w tym przypadku wystarczy skopiować ten plik i wkleić zawartość do wiadomości.
Wklejanie zdjęć to utrudnianie sobie i nam życia.
dmesg.0 nie ma bo pytanie tyczyło się poprzedniego rozruchu.
Powinien być dmesg.
-
Bardzo, bardzo chętnie wkleiłbym plik, ale jak mam to zrobić, skoro nie mogę korzystać z graficznego interfejsu systemu?
-
Występuje ten sam problem
Chcesz powiedzieć, że logujesz się w trybie tekstowym i wszystko się zawiesza?