Witam,
Mam laptopa Dell E5440. I po wgraniu Stretch 2 procesory pokazują ok. 56 stopni. Wgrałem standardowe sterowniki do grafiki razem z systemem, nic nie ponadto. Środowisko XFCE .
Witam.No nie wiem co Ci powiedzieć hehe,bo ja właśnie po czyszczeniu wentylatorka i zapchanych radiatorów.Robię to regularnie.Ostatnio trochę odpuściłem,ale zaczął wkurzać mnie w nocy.Najpierw coraz dłużej schodził z obrotów aż w końcu przestał i postanowiłem posprzątać.Po uruchomieniu temperaturka 45 a n ie 85.Może i Twój tego potrzebuje?Jak zainstalować sterowniki?Mi wystarczają z repo i nic nie trzeba kombinować.Zainstaluj sobie te pakiety dla swojego jajeczka
resztę sobie dobierze.Powiadomi,że obecnie ma załadowany moduł lipa i najlepiej zrestartować maszynę po zakończeniu instalacji
aha jeszcze jeśli system masz 64 bit to doinstaluj to
szelma pisze: ↑06 stycznia 2018, 00:16
Witam.No nie wiem co Ci powiedzieć hehe,bo ja właśnie po czyszczeniu wentylatorka i zapchanych radiatorów.Robię to regularnie.Ostatnio trochę odpuściłem,ale zaczął wkurzać mnie w nocy.Najpierw coraz dłużej schodził z obrotów aż w końcu przestał i postanowiłem posprzątać.Po uruchomieniu temperaturka 45 a n ie 85.Może i Twój tego potrzebuje?Jak zainstalować sterowniki?Mi wystarczają z repo i nic nie trzeba kombinować.Zainstaluj sobie te pakiety dla swojego jajeczka
resztę sobie dobierze.Powiadomi,że obecnie ma załadowany moduł lipa i najlepiej zrestartować maszynę po zakończeniu instalacji
aha jeszcze jeśli system masz 64 bit to doinstaluj to
Ok. Przepraszam.
Co do tematu. To odinstalowałem, to co wgrałem i system się posypał. Wgrałem od nowa, i tak zostawiam. Zrobiłem tak dlatego, bo temp. po tych zmianach podskoczyła jeszcze o ok. 10 stopni. Dziękuję za uwagi i wskazówki, może kiedyś podejmę jeszcze raz ten temat. Pozdrawiam.
Moderowano: Aktualizacja treści.
Po włączeniu htop w konsoli, problem się wyjaśnił. Komunikator kadu zżerał mi ok. 70% pracy procesora. Po wyłączeniu go, temperatura procka spadła do ok. 40 stopni. To tak dla wyjaśnienia. Pozdrawiam.