System na kartę 500MB
System na kartę 500MB
Szukam systemu który zmieści się na kartę pamieć 500MB , konkretniej na terminal hp t5740
DSL nie buja
SliTaz nie idzie
TinyCore byly problemy
Może być nawet stary obraz .
Wymagania:
- mam mieć środowisko graficzne bez różnicy jakie
- przeglądarka
- VLC {opcja }
ten szrot będzie mi służył w garażu do grania muzyki i okazyjnego przeglądania netu
dziękuje
DSL nie buja
SliTaz nie idzie
TinyCore byly problemy
Może być nawet stary obraz .
Wymagania:
- mam mieć środowisko graficzne bez różnicy jakie
- przeglądarka
- VLC {opcja }
ten szrot będzie mi służył w garażu do grania muzyki i okazyjnego przeglądania netu
dziękuje
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2018, 17:23 przez jaronow, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: System na kartę 500MB
FreeBSD
NetBSD
NetBSD
Puppy Linux
Yampress polecane przez ciebie się nie zmieszczą ,a poza tym nigdy nie używałem bsd .
dedito puppy linux może ujdzie ale nie podchodzą mi nowe wersje ,używałem go lata temu
mam kartę 500 MB i na niej muszę zainstalować jakiś os botowanie z usb
dedito puppy linux może ujdzie ale nie podchodzą mi nowe wersje ,używałem go lata temu
mam kartę 500 MB i na niej muszę zainstalować jakiś os botowanie z usb
To jeszcze są popularne na terminale Voyage Linux (nie mylić z Voyager), ale trzebaby chyba doinstalować środowisko graficzne i pewnie pare rzeczy bo te distro jest dedykowane do zadań serwerowych.
Ostatnio też natknąłem się na https://www.slax.org/pl/ wydaje się pasować do Twoich wymagań jak ulał, ale nie zgłębiałem tematu.
Ostatnio też natknąłem się na https://www.slax.org/pl/ wydaje się pasować do Twoich wymagań jak ulał, ale nie zgłębiałem tematu.
w zasadzie tylko ta dystrybucja chodzi ,ale przeglądarka wywal błędy nie potrafi załadować wp.pl
slax nie ładuje wywala się przy bootowanie
voyager jeszcze nie testowany
slax nie ładuje wywala się przy bootowanie
voyager jeszcze nie testowany
Kod: Zaznacz cały
Voyage Linux (nie mylić z Voyager)
voyage wywala na botowaniu
do rzyci jest dystrybucja tinycorelinux {moja opinia }
jeszcze pokombinuje możne z jakaś inna dystrybucja jak nie to szukam większej karty i instaluje debiana jak było wcześniej
Na jak będziesz się poddawał tylko dlatego, że coś się wywala na "bootowaniu" to faktycznie zacznij już szukać większej karty
Chyba każda z tych podanych dystrybucji ma możliwość zaawansowanego uruchamiania gdzie można obejrzeć w czym jest problem.
Chyba każda z tych podanych dystrybucji ma możliwość zaawansowanego uruchamiania gdzie można obejrzeć w czym jest problem.