Czy maszyna wirtualna potrtrzebuje Antywirusa?
Czy maszyna wirtualna potrtrzebuje Antywirusa?
W Debianie stworzyłem wirtualną maszynę z Windows7 czy to potrzebuje Antywirusa? VirtualBOX
Re: Czy maszyna wirtualna potrtrzebuje Antywirusa?
Odpowiem pytaniami:
- Czy antywirus jest zagrożeniem dla systemu, czy sprzętu?
- Czy platforma, na której zainstalowany jest system ma wpływ jego bezpieczeństwo?
Czyli potrzebny, a tak nie chce mi się go instalować powymyślane te instalki online.
a co ta maszyna ma robić ?
Nic takiego myślałem że na niej uda mi się dopalić taką grę online Drakensang to jedyna gra w którą gram jeszcze od czasu do czasu ale nic z tego.
Kiedyś jak była jeszcze przez przeglądarkę to były ze dwa poradniki jak ją na Linuxa sobie zrobić ale teraz jest przez klienta.
Kiedyś jak była jeszcze przez przeglądarkę to były ze dwa poradniki jak ją na Linuxa sobie zrobić ale teraz jest przez klienta.
- LordRuthwen
- Moderator
Jaki masz problem, robisz klon dysku albo snapshot i jak masz problem to przywracasz stan poprzedni.
Ja sam mam w domu Windowsa na PC i laptopie, a co, pograć też trzeba czasem, nie używam antywirusów w żadnej z tych instalacji, trzeba zachować rozwagę i tyle, np nie korzystać z konta admina a zwykłego użytkownika, patrzeć co się klika i otwiera, myśleć. System nie reinstalowany od wersji 8 na laptopie, po drodze upgrade do 8.1 i 10 - po prostu działa.
Ja sam mam w domu Windowsa na PC i laptopie, a co, pograć też trzeba czasem, nie używam antywirusów w żadnej z tych instalacji, trzeba zachować rozwagę i tyle, np nie korzystać z konta admina a zwykłego użytkownika, patrzeć co się klika i otwiera, myśleć. System nie reinstalowany od wersji 8 na laptopie, po drodze upgrade do 8.1 i 10 - po prostu działa.
Tak się zastanawiałem czy nie dać na dysku i Linuxa i Windowsa tak kiedyś miałem.
Wszystko zależy co robisz na komputerze. Ja na uczelni nie widziałem aby platforma miała antivirusa.
wszystko zależy co chcesz robić i jakie obciążenie zasobów daje w maszynie taki antywirus.