Jak napisałem w temacie. Debian 12 xfce uruchamia się w środowisku graficznym xfce ale od razu jest uruchomiony terminal xfce co mnie strasznie irytuje. Proszę o pomoc jak usunąć ten irytujący problem.
[+]Debian 12 xfce uruchamia się w środowiskiem graficznym z włączonym terminalem
Re: Debian 12 xfce uruchamia się w środowiskiem graficznym z włączonym terminalem
Ustawienia -> Sesja i uruchamianie -> Uruchamiane programy lub inne zakładki.
Re: Debian 12 xfce uruchamia się w środowiskiem graficznym z włączonym terminalem
Tu raczej nic, zerknij na zakładkę zapisane sesje.
Bardzo dziękuję, zadziałało.
Opisz proszę jak rozwiązałeś aby wątek mógł służyć innym stykającym się z podobnym problemem.
Problem rozwiązałem jak podpowiedział dedito uruchamiając Ustawienia -> Sesja i uruchamianie ->Zapisane sesje, usunąłem zapisaną sesję, pewnie z tym nieszczęsnym uruchomionym terminalem xfce, po ponownym uruchomieniu już tego irytującego okna nie było.
Re: [+]Debian 12 xfce uruchamia się w środowiskiem graficznym z włączonym terminalem
Oznaczam jako rozwiązany i zamykam.