Witam serdecznie. Poszukuje czegoś takiego:
+Kernel (w miare nowy)
+zainstalowane gcc, g77, g++, cpp, make, automake,
+obsługa programów skompilowanych przez g++ (napisanych w C/C++), chodzi (chyba) o libstdc++
chodzi mi o bardzo, minimalny system, żeby ważył jak najmniej.... Próbowałem zainstalować Debian Minimal (z płyty NetInstall bez dalszej instalacji) ale niestety waży ok. 350mb... szukam czegoś bardzo lekkiego..,
Jak moge coś takiego wykonać, zdobyć itp...
Pozdrawiam, Michał.
Witam- ma
Jescze istnieje opcja zrobienia wlasnego Debian Live CD (jesli ci nei odpowiadaja gotowe ktore sa) ale to bedzie wazyc napewno wiecej niz DSL, no i trzeba miec gdzies zainstalowanego debiana zeby to zrobic . Jesli planujesz to wrzucic na CD/DVD to praktycznie i tak obojetne ile zajmuje, na pendrive... to gorzej. Ale za pare zlotych mozna kupic 512mb pedraka i miec na nim tylko linuxa a dane na innym.
Ja osobiscie do serwisu komputerow czesto korzystam z Debian 4.0 LiveCD z KDE, i zainstalowanego lenniego na 4GB pendrive (osobna 1GB partycja, 3GB na reszte).
Ja osobiscie do serwisu komputerow czesto korzystam z Debian 4.0 LiveCD z KDE, i zainstalowanego lenniego na 4GB pendrive (osobna 1GB partycja, 3GB na reszte).
Zalezy do czego sie to poczebuje Kde mam bo czasem jak serwisuje komputer ktory zdechl bo np. wysypaly sie drivery od czegos i trzeba to jakos pobrac z netu lynx nie nadaje sie do wszystkiego a Kde i konquerorek bardzo ladnei sie do tego nadaja. Albo system padl calkowicie i nie ma jak zrobic backupa to k3b i nagrywam na CD/DVD wszystko co trzeba.
Oczywiscie mozna jakies inne srodowisko i odpowiednie inne narzedzia do tego samego, ale po co szukac jak do KDE jestem przyzwyczajony i bez problemu sie miesci na CD a na PD na wolne miejsce nie narzekam?
Oczywiscie mozna jakies inne srodowisko i odpowiednie inne narzedzia do tego samego, ale po co szukac jak do KDE jestem przyzwyczajony i bez problemu sie miesci na CD a na PD na wolne miejsce nie narzekam?