PS strasznie starą wersję fglrx próbujesz instalować - z radeonem 9800 pracuje najnowszy fglrx (8.37.6) - do pobrania ze stron ati - jeśli używasz lenny to powinna ta wersja być również w repozytoriach (sekcja non-free)
Podobny problem miał xtomashx, więc wykonałem polecenia które mu doradziliście, ale wszystkie paczki już są w systemie-nic się nie instaluje/naprawia. Dodam, że zainstalowałem wersję 33.6. Jak wydobyć z systemu loga opisującego przebieg ładowania direct renderingu? Bo chyba będzie on konieczny do rozwiązania problemu.
Instalowałem m-a bo tak radziliście też xtomashowix. Czy dostęp do Internetu jest niezbędny podczas tej instalacji? Debiana mam na kompie bez netu (dlatego właśnie mój wybór padł na debiana), na forum pisze z blue connect na laptopie.
sprawdź sam - podczas m-a prepare może chcieć ściągnąć kilka pakietów o których pisałem wyżej. czy bedzie chciał zależy od tego co już masz zainstalowane
dhcp-3843-15:/home/peter# aticonfig --initial
Uninitialised file found, configuring.
Using /etc/X11/xorg.conf
Saved back-up to /etc/X11/xorg.conf.original-0
Naruszenie ochrony pamięci
Witam,
wlasnie zrobilem update driverow ati do wersji ati-driver-installer-8.39.4-x86.x86_64.run
Wwszystko ladnie dziala. Pojawila sie tylko taka duza ikona w prawym, dolnym roku lcd. Moze nie tyle ikona co przezroczysty obrazek ze 4x4 cm ) na ktorym pisze AMD Testing use only. Tlo czarne ustawione a to cholerstwo dalej nie chce sie usunac. Gdzie to mozna usunac ??
Pewnie to bedzie banalne, no ale coz. Szukam i nic
Pozdr