Kadu.. cos nie kuka
-
Kadu.. cos nie kuka
no wiec tak od 2 dni jestem szczesliwym posiadaczem debianka udalo mi sie juz zainstalowac sterowniki do mojego GF'orsika 7600Gs wrzucilem Berylka wszystko rox ... ale... mam nastepujacy problem wrzucilem do listy zasobow linki Kadu itp... dalem update, install kadu wychodze z konsoli root na $ wpisuje kadu i nic .... dobra bawilem sie jeszcze instalacja przez mc configure install itp... dalej nie smiga nie wiem co jest a zalezy mi na tym zeby to zainstalowac .... amule mam smiga wsio ok berylek smiga wsio jest ok ale z tym kadu mam problem.... nie wiem pewnie cos zle robie... licze na pomoc jestem nowym uzytkownikiem linuxa i zaczynam coraz bardziej go lubic windows sux te exploity virusy itp.... linux jest fajny i stabilny .... wiec pomozcie mi jakos ....
-
wywala mi to
to wpisalem
zainstalowało i klapa dalej nie mogę uruchomić pisze "command not found"
co źle robie ?
//edit
*Używaj tagów
Czaja
Kod: Zaznacz cały
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
kadu: Wymaga: libqt3c102-mt (>= 3:3.3.4) ale nie da się go zainstalować
E: Pakiety są błędne
to wpisalem
aptitude install libqt3-mt
co źle robie ?
//edit
*Używaj tagów
Czaja
-
wpisalem to jako root po instalacji zainstalowalo sie dalem exit...wpisalem kadu i wywala ze nie ma takiego programy bla bla i wlasnie tak mam caly czas dokldanie zrobilem tak : wrzucilem sources,update,install kadu, doinstalowalem ten pakiet co mi wywalilo...dalem exit, wpisalem jako $ kadu i nie kuka ... nie wiem
-
zaktualizuj do lennego i nie powinno byc problemow z zainstalowaniem kadu
-
Jest późno i nie wiem czy dobrze widzę, ale radzisz koledze żeby zaktualizował cały system do wersji testowej, po to TYLKO żeby sobie zainstalował KADU?otypoks pisze:zaktualizuj do lennego i nie powinno byc problemow z zainstalowaniem kadu
:shock:
Dodaj do sources.list poniższy wpis:
deb [url]http://www.kadu.net/download/binary/debian/repo[/url] testing main
aptitude update && aptitude install kadu
Pozdr.