aktualne repozytoria

Wszystko Off Topic
niik

aktualne repozytoria

Post autor: niik »

Jest jakiś sposób sprawdzania zawartości aktualnych repozytoriów poprzez internet?

I tak na marginesie: Kiedy można się spodziewać przeniesienia jądra 2.6.21 (czy jakoś tak) z unstable do testing? :)
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

niik pisze:I tak na marginesie: Kiedy można się spodziewać przeniesienia jądra 2.6.21 (czy jakoś tak) z unstable do testing? :)
Wtedy kiedy deweloperka uzna, że najwyższy czas ]Jest jakiś sposób sprawdzania zawartości aktualnych repozytoriów poprzez internet? [/quote]

A dokładniej? Chodzi Ci o sprawdzanie w przeglądarce? W systemie? Jaśniej się wyraź ;)
Awatar użytkownika
Spass
Beginner

Re: aktualne repozytoria

Post autor: Spass »

niik pisze:Jest jakiś sposób sprawdzania zawartości aktualnych repozytoriów poprzez internet?
http://www.debian.org/distrib/packages
niik pisze:I tak na marginesie: Kiedy można się spodziewać przeniesienia jądra 2.6.21 (czy jakoś tak) z unstable do testing? :)
To jądro jest już w Testing.
niik

Post autor: niik »

A tak mniej więcej? Można snuć jakieś przypuszczenia? :)

Chodzi mi o to czy można sprawdzać zawartości repozytoriów Debiana np. korzystając z innego systemu? Jakaś strona internetowa ze spisem czy coś takiego.

EDIT: właśnie o to mi chodziło. Dziękuję.
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

niik pisze: Chodzi mi o to czy można sprawdzać zawartości repozytoriów Debiana np. korzystając z innego systemu? Jakaś strona internetowa ze spisem czy coś takiego.
Kolega wyżej podał link.
Awatar użytkownika
draco
Beginner

Post autor: draco »

niik pisze:Kiedy można się spodziewać przeniesienia jądra 2.6.21 (czy jakoś tak) z unstable do testing? :)
Już jest kernel 2.6.21-2 w repo testing.

// ciamk...
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

niik pisze:Chodzi mi o to czy można sprawdzać zawartości repozytoriów Debiana np. korzystając z innego systemu? Jakaś strona internetowa ze spisem czy coś takiego.
Na stronę, którą podał Spass możesz wejść z każdego systemu, w którym masz dostęp do internetu. Na tej stornie jest wyszukiwarka, która pozwala na wyszukiwanie pakietów po nazwach, albo za pomocą drugiej znajdziesz w jakim pakiecie znajduje się dany plik, czy katalog.
krzemyk

Post autor: krzemyk »

no i co mi po tym jądrze skoro nie można pod nim skompilowac sterowników nozomi :( które to są potrzebne do uruchomienia mojego blueconnecta
Michal

Post autor: Michal »

Już jest to jądro w testing :-) Ciekawe kiedy dodadzą nowe...
ODPOWIEDZ