PDF - "slabo chodzi"
PDF - "slabo chodzi"
Dlaczego PDF-y tak strasznie powolnie "chodza" pod linuxem? Szybkie przezucanie stronek w takich dokumentach jest strasznie irytujace i bardzo obciaza moj komuter. To jest kwestia konfiguracji? Uzywalem PDF editor ( na nim najlepiej chodzilo), KPdf, KGhostView. Probowalem tez Foxtia ale niestety wyskakuje bloda ochrony pamieci.
Czy istenieje jakis sposob albo program dzieki ktoremu przegladanie dokumentow pdf stałoby sie szybkie i przyjemne?
Czy istenieje jakis sposob albo program dzieki ktoremu przegladanie dokumentow pdf stałoby sie szybkie i przyjemne?
Teqel pisze:Jak wlaczyc DMA?
Kod: Zaznacz cały
hdparm -d1 /dev/hda
obawiam sie ze masz wlaczone dma
moj kolega juz poruszal ten problem na wielu forach i uzywal wielu programow a i tak nic to nie pomoglo
u mnie przy torrencie jest 100% procka tylko przy konczeniu sciagania
a jeszcze mi sie przypomnialo (dosc dziwne ale) inny kolega mial debiana w wersji testowej i dzialalo mu ok ale jak zmienil na sid'a no to sie problemy zaczely
najdziwniejsze jest to ze wiekszosc ludzi nie ma takich problemow ;-)
moj kolega juz poruszal ten problem na wielu forach i uzywal wielu programow a i tak nic to nie pomoglo
u mnie przy torrencie jest 100% procka tylko przy konczeniu sciagania
a jeszcze mi sie przypomnialo (dosc dziwne ale) inny kolega mial debiana w wersji testowej i dzialalo mu ok ale jak zmienil na sid'a no to sie problemy zaczely
najdziwniejsze jest to ze wiekszosc ludzi nie ma takich problemow ;-)