udalo mi sie zainstalowac sterowniki karty (za pomoca ndiswrappera), siec niby jest skonfigurowana poprawnie... a oto co mi wyskakuje na ekranach.
poradzcie mi co mam zrobic
Konfiguracja sieci bezprzewodowej
serwery dns mam wpisane -nic to nie zmienia
dopisalem do pliku konfigurujacego siec
network xxxxxxxx
broadcast xxxxxxx
i jak zwykle nic nie daje...
co jest jeszcze lepsze gdy ustawiam na automatyczne pobieranie adresu IP (bo tak mam na routerze) to nie znajduje mi zadnej sieci....
moze to prolem ze sterownikami?
niby sa zainstalowane
co robic? pomozcie
dopisalem do pliku konfigurujacego siec
network xxxxxxxx
broadcast xxxxxxx
i jak zwykle nic nie daje...
co jest jeszcze lepsze gdy ustawiam na automatyczne pobieranie adresu IP (bo tak mam na routerze) to nie znajduje mi zadnej sieci....
moze to prolem ze sterownikami?
niby sa zainstalowane
co robic? pomozcie
-
- Senior Member
Jeśli w ogóle coś można zobaczyć na tych zrzutach, to wydaje mi się, że próbujesz się dostać do sieci zabezpieczonej tak, jakby była niezabezpieczona. Innymi słowy, chyba brakuje Ci narzędzi typu wpa_supplicant i konfiguracji sieci. Jeśli tak, to polecam np. lekturę Linux+ Nr 7/2007vash pisze:udalo mi sie zainstalowac sterowniki karty (za pomoca ndiswrappera), siec niby jest skonfigurowana poprawnie... a oto co mi wyskakuje na ekranach.
-
- Senior Member
Oj, nie musisz kupować Linux + nawet w pdf (chyba nie ma w całości - możesz po prostu zobaczyć na ich stronie). Prościej i taniej nauczyć się korzystania z google'a. Wpisz "linux wlan" daj, że chcesz jedynie polskie strony i.... do wyboru, do koloru. Także bardzo prosto napisane poradniki. Także na tym bądź innych forach.
TIP: korzystaj z Szukaj.
TIP: korzystaj z Szukaj.