Jako początkujący skorzystałem z instalatora i tu zaczęły się schody...
Coś poszło nie tak jak trzeba (w ustawieniach xorga) i po restarcie system ładuje się do momentu ładowania sterowników. Wtedy wszystko się sypie, wyskakuje komunikat o złej konfiguracji xorga i xserver. Skorzystałbym z opcji:
Kod pisze:dpkg-reconfigure xserver-xorg
Ale...
System wisi na amen i nie da się nic zrobić. Da się jakoś to odzyskać, czy czeka mnie format i ustawianie wszystkiego od nowa?
Mam Gigabyte GeForce 7600GT 256Mb na monitorze Daewoo 518B (zabytek). Dałoby radę podmienić moje xorg.conf na czyjeś?
...powinna pomóc. W miarę możliwości wklej na forum swój cały xorg.conf i napisz jaką masz wersję jądra i jakie sterowniki dokładnie instalowałeś i czy zainstalowały się bez problemu, czy wyskoczył jakiś bład podczas instalacji. Format to ostateczność, na pewno na forum znajdzie się ktoś, kto wie jak rozwiązać problem.
Instalacja przebiegła bez problemów, wersja sterowników to 100.14.11. Z dystrybucjami Live próbowałem pokombinować wczoraj. Na pierwszy ogień poszedł Knoppix 5.1, lecz ta dystrybucja nie wiedzieć czemu nie działa na moim sprzęcie. Może sęk tkwi w architekturze procesora - AMD64 X2 lub zbyt nowej karcie graficznej
Drugi więc był Debian Etch Live (KDE). Owszem, załadował się - ale miał problemy z zamontowaniem twardzieli. Wyskakiwał komunikat związany z HAL-em (nie pamiętam co to dokładnie było, bo wtedy już przysypiałem - była 4 rano). Z tego co wiem Ubuntu odpada.
Z tego co pamiętam instalując Etcha (przed upgradem do Lenny) wybierałem jądro 2.6.4.18-i686. Resolv.conf owszem, wkleję - jak tylko uda mi się do niego dokopać.
Na szczęście mam dwa komputery i zawsze pozostaje mi jakieś pole manewru z chociaż 1 sprawnym systemem