W alsamixer wszystko podgłośniłem, więc to nie to :/
--- EDIT ---
Zaczęło działać. Ciekawa sprawa, bo XMMS-a nie chce działać na ALSA, a po zmianie na OSS działa.
Problem z muzyk
mam ten sam problem, wszystko według tutoriala i brak dźwięku.
[ Dodano: 2007-08-28, 20:14 ]
..mam rozumieć że jedynym rozwiązaniem jest zakup dodatkowej karty dźwiękowej? (przekopałem pół internetu i nie znalazłem rozwiązania)
[ Dodano: 2007-08-29, 13:31 ]
FU**IN' A! SOLVED! Problem był natury sprzętowej. Szkoda, że nie znalazłem tego rozwiązania na necie. Opisze je tutaj dla potomnych :P
Należy znaleźć na płycie głównej zestaw pinów przedstawiony na obrazku (przeznaczony do podpięcia panelu audio z przodu obudowy, podpisany będzie AUDIO lub podobnie), a następnie założyć zworki w sposób zaznaczony na czerwono. Voila! (czy jakkolwiek :P)
PS. GNU Paint to jakaś pie***ona atrapa a nie program graficzny xP
[ Dodano: 2007-08-28, 20:14 ]
..mam rozumieć że jedynym rozwiązaniem jest zakup dodatkowej karty dźwiękowej? (przekopałem pół internetu i nie znalazłem rozwiązania)
[ Dodano: 2007-08-29, 13:31 ]
FU**IN' A! SOLVED! Problem był natury sprzętowej. Szkoda, że nie znalazłem tego rozwiązania na necie. Opisze je tutaj dla potomnych :P
Należy znaleźć na płycie głównej zestaw pinów przedstawiony na obrazku (przeznaczony do podpięcia panelu audio z przodu obudowy, podpisany będzie AUDIO lub podobnie), a następnie założyć zworki w sposób zaznaczony na czerwono. Voila! (czy jakkolwiek :P)
PS. GNU Paint to jakaś pie***ona atrapa a nie program graficzny xP
Witam ! Mam identyczny problem :-? Czy ktos wie jak go rozwiązać ?? Rozwiązanie z pinami nie bardzo mnie satysfakcjonuje, gdyz laptopa nie mam zamiaru rozkręcać :-)
alsa instalowana z tutoriala bez problemow, mixer ustawiony, w centrum sterowania ustawione, xmms ustawiony, a dzwieku nie slychac :-|
btw. gdy odpalam mixer mam tylko 3 kanaly: master, pcm, capture
Pozrdawiam
alsa instalowana z tutoriala bez problemow, mixer ustawiony, w centrum sterowania ustawione, xmms ustawiony, a dzwieku nie slychac :-|
btw. gdy odpalam mixer mam tylko 3 kanaly: master, pcm, capture
Pozrdawiam
kolego czy moglbyś wkleić dokładnie
to co wyskoczy przy wpisaniu
alsa-conf?
którego chyba nikt nie czyta jak wyskoczy
"Have a lot of fun!" a to może pomóc
to co wyskoczy przy wpisaniu
alsa-conf?
Właśnie w tych 3 kropkach jest najważniejsy tekstharimati pisze: Wybieram pierwszą opcję:
intel8x0 nVidia Corporation CK804 AC'97 Audio Controller (rev a2)
...
Później instalacja i takie tam, aby ostatecznie wyświetlił mi komunikat o powodzeniu:
Now ALSA is ready to use.
For adjustment of volumes, use your favorite mixer.
Have a lot of fun!
którego chyba nikt nie czyta jak wyskoczy
"Have a lot of fun!" a to może pomóc