Frik: A sprawdzałeś jakieś starsze jądro? Ostatnie, które ja testowałem, to 2.6.15 na jakimś livecd. Problem ciągle występuje.
Sappa: Tutaj nie chodzi o VMware, a o operacje na dysku twardym. Vmware oczywiście duzo informacji musi odczytać z dysku i jego mulenie jest tylko skutkiem naszego problemu .
Sprawdzałem na dwóch kompach. Laptop - Core2Duo, SATA, 1GB ram. Komp stacjonarny - Athlon xp 2000+, 512 MB ramu, dysk ATA. Na obu to samo. SWAP tez odpada, bo na stacjonarnym go mam, a na laptopie nie mam, bo i po co .
hot_stuff: xorg odpada, zobacz mój poprzedni post. Pisząc "wersja netinstall" miałem na myśli to co mi się zainstalowało bez używania internetu, system zajmował 17 MB ramu w czasie kopiowania z uruchomionym mc, htop i top, no i bash oczywiscie .
Hmm, ciągle mnie zastanwia różnica w tym co pokazuje zwykłe top i htop (lub KDE System Guard, czy karamba). Top w czasie kopiowania pokazuje kilkanaście procent (system), podczas gdy htop pokazuje 100% (głównie system, troche user). Jest tu jakiś developer?