Opera vs. Mozilla

Wszystko Off Topic
duo666

Post autor: duo666 »

co mnie wkurza w iceweasel to że w przeciwieństwie do opery ma często czelność otwierać nowe okna.. jest gdzieś taka opcje żeby ice otwierała Wszystko jako nowe karty?!

(przy okazji, korzystał ktoś z pluginów typu video downloader, albo getvideo - do pobierania animacji z youtube? czy mi się dobrze wydaje, że na ice w wersji amd64 przestały działać? może to wina tego że mam plugin flasha zainstalowany przez npwrappera?)
init7

Post autor: init7 »

w tab mix plusie można włączyć tryb jednego okna, innych sposobów nie znam

co do video downloadera, to faktycznie na na 64bitach chyba odmawia współpracy -- miałem tak samo i to bez flasha; jeśli chodzi o pobieranie klipów z youtube to ostatnio znalazłem programik gentube, ale póki co nie miałem okazji potestować więc nie wiem jak się sprawuje (według opisu ma też konwerter oparty o ffmpeg :-D )
duo666

dzięki za tego tab mix plusa, to chyba to czego mi brakowało ;)
co do gentuba to albo mi czegoś brakuje, albo nie wiem, ale daje pobieraj viedo, wklejam linka, daje ok, po czym twierdzi że skończył pobieranie chociaż żadnych plików nie widzę. no i coś jest pochrzanione z obsługą języka polskiego (brak pliku :P)
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

Do pobierania filmów z you tube używam programu mget TU jest jego oficjalna strona. Jeśli zainstalujesz jeszcze ffmpeg to on od razu przekonwertuje Ci plik flv na mpg.
Ventrue
Junior Member

Post autor: Ventrue »

DO YT można także użyć konwertera On-line:
http://vixy.net/
Ciekawa stronka, ciekawa ;-)
duo666

mlyczek pisze:Do pobierania filmów z you tube używam programu mget TU jest jego oficjalna strona. Jeśli zainstalujesz jeszcze ffmpeg to on od razu przekonwertuje Ci plik flv na mpg.
dodałem co trzeba do sources.list ,zrobiłem update i jakoś nie moze znaleźć mget.. pobrałem więc źródła.. odpaliłem tego cosia za pomocą ruby mget.rb url i chyba działa. dzięki ;)
btw chyba wypadało by oddzielić te kilka postów do innego tematu
Awatar użytkownika
Junkers
Beginner

Post autor: Junkers »

A ja do pobierania plików z YouTube używam >>>tego<<<
Pozdro !
yantar
Member

Post autor: yantar »

Pytanie, jest gdzies Opera 9.5 w repo?
ponton
Beginner

Post autor: ponton »

damianskulski
Beginner

Post autor: damianskulski »

masz na myśli mozille jako mozille ;) czy mozille jako przegladarki na niej bazowane (firefox, epiphany) ? bo mozilli jako tako nie widziałem (czy w ogole jeszcze istnieje web browser spod znaku dinożaaura ? )...
ODPOWIEDZ