Compiz Fusion - Jak zdoby

Archiwalne, stare wpisy FAQ i HowTo Użytkowników
irtomek

Post autor: irtomek »

A ja mam pytanie. Czy to Cudo pojdzie na rozdizelczosci 1280x800 ? Bo beryl nie chcial chodzic ...
Awatar użytkownika
tanatos
Beginner

Post autor: tanatos »

irtomek pisze:A ja mam pytanie. Czy to Cudo pojdzie na rozdizelczosci 1280x800 ? Bo beryl nie chcial chodzic ...
Mi działa pięknie.
frik
Beginner

Post autor: frik »

irtomek pisze:A ja mam pytanie. Czy to Cudo pojdzie na rozdizelczosci 1280x800 ? Bo beryl nie chcial chodzic ...
u mnie beryl dziala na twinview w rozdzialce 2800 x 1050 ;-) , a na 1 monitorku to bez zadnego problemu na 1400 x 1050.
z compizem tak samo
rozdzielczosc chyba nie ma znaczenia
Kracak

Post autor: Kracak »

witam mam problem jak moi poprzednicy :( posiadam etch w repo probowalem dodac link z pierwszej strony jak i ten http://download.tuxfamily.org/shames/de ... /unstable/ lecz w obu przypadkach apt-get mowi ze nie ma kandydata do instalacji :( i wszystko sie sypie :( moze ktos jasno powie czy istnieje juz repo dla etch? czy trzeba kombinowac z zmiana wersji...
frik
Beginner

http://shame.tuxfamily.org/repo/?p=188
;-)

[ Dodano: 2007-09-21, 09:58 ]
juz jest repo dla echt'a

Kod: Zaznacz cały

deb [url]http://download.tuxfamily.org/shames/debian-etch/desktopfx/snapshot/[/url] ./
yantar
Member

Post autor: yantar »

Mam od tygodnia taki maly problem. Ustawione mam w autostarcie XFCE skroty do uruchomienia compiza i emeralda. Compiz odpala sie normalnie tylko zamiast emeralda odpala sie nie wiedziec czemu window-gtk-deco. Jak klikne w skrot emeralda w autostarcie to laduje sie elegancko. nie wiem jak teraz przymusic system zeby znow ladowal emeralda przy autostarcie. Sprawdzilem mam wylaczone uruchamianie uslug gnome.
W menadzerze ustawien compiza mam ustawione emerald --replace podobnie jest w lini exec w skrocie autostartu. Nie pomaga nic nawet zapisanie sesji xfce.
Kracak

Post autor: Kracak »

no wiec tak zmienilem repo na to dane przez @frik czyli

deb [url]http://download.tuxfamily.org/shames/debian-etch/desktopfx/snapshot/[/url] ./
zainstalowalem apt-getem pakiery

apt-get install compiz-fusion-kde
etydowalem x liniami z pierwszej strony posta i zrobilem reset X przez alt+ctrl+backspace reset sie zrobil zaladowalo sie kde ale po wpisaaniu jako zwykly user

fusion-icon
wywala

kracak@debian:~$ fusion-icon
bash: fusion-icon: command not found
czy czegos nie doinstalowalem? chcialem zainstalowac wg opisu na pierwsej stronie ale przy pakiecie

compizconfig-settings-manager 
wywala

debian:/etc/apt# apt-get install compizconfig-settings-manager
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności... Gotowe
Pakiet compizconfig-settings-manager nie ma dostępnej wersji, ale odnosi się do niego inny pakiet.
Zazwyczaj oznacza to, że pakietu brakuje, został zastąpiony przez inny
pakiet lub nie jest dostępny przy pomocy obecnie ustawionych źródeł.
Jednak następujące pakiety go zastępują:
  ccsm
E: Pakiet compizconfig-settings-manager nie ma kandydata do instalacji
ccsm staralem sie z leny repo zainstalowac ale po instalacji sie nie odpala :( jedyne co sie zainstalowalo ogolnie to emerald. i to mam w menu i to sie wlacza mimo ze tez nie zmienia wygladu okien :(
jakies rady jak wlaczyc fuziona?

ponoc przeinstalowanie sterownikow pomaga ale jak to zrobic? moja karta to

Silicon Integrated Systems [SiS] 661/741/760 PCI/AGP or 662/761Gx PCIE VGA Display Adapter
frik
Beginner

tak bo dla echt'a to jest dopiero kilka dni i moga byc lekkie problemy z zaleznosciami
http://shame.tuxfamily.org/repo/?p=189
bzykla

Post autor: bzykla »

Jako ze to moj pierwszy post to witam wszystkich serdecznie!!
Mam bardzo uciążliwy problem z Compizem
repo shame`a, debian to sid a sprzet to laptop z grafika

Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
moj problem objawia sie w ten sposob ze po otwarciu nowego okna, okno to jest puste :(
dopiero przy zmianie rozmiaru badz maksymalizacji wyglada normalnie

probowalem wszystkich "sztuczek" wymienionych na 18 stronach tego watku i nic nie pomaga
dodam ze z tego co wygooglowalem to jest to znany problem na intelu i chyba jeszcze nikomu nie udalo sie tego rozwiazac

ps. po wlaczeniu compiza przestaje takze dzialac rolka myszki
karabash

Post autor: karabash »

Hej, jestem zaklopotany bo mam oryginalny, niemodyfikowany xorg, a fusion lata mi na GF7600GT na pelnym detalu tylko, ze ma problemy przy przykrywaniu ekranu szarym tlem dla informacji administratora. Gdy pojawia sie chocby okienko z prosba o podanie hasla admina tlo za okienkiem wygasa ale robi sie to tak jakby w ogole nie bylo akceleracji sprzetowej.

Z gory dzieki za pomoc..

Albert
Zablokowany