Rosyjska edukacja rezygnuje z Windowsa.
Rosyjska edukacja rezygnuje z Windowsa.
http://wiadomosci.onet.pl/1615029,12,item.html
Pewnie wynik tej niedawnej sprawy z nauczycielem co poinstalowal pirackie Windowsy zeby miec na czym uczyc dziatwe.
Pewnie wynik tej niedawnej sprawy z nauczycielem co poinstalowal pirackie Windowsy zeby miec na czym uczyc dziatwe.
Marzenie ściętej głowy ...Marlos pisze:Masz rację... Masz rację...
Chociaż mogliby uczyć nas "nieśmiertelnego" systemu a nie windowsa który skończy się za 10 lat bo Microsoft zbankrutuje...
Sęk w tym że MS to nie tylko oprogramowanie, ale także sprzęt. Oczywiście głównym źródłem dochodów jest Windows i Office, ale także wiele innych pudełek z oprogramowaniem, naprawdę żeby to wszystko na raz upadło to musi Blain zwariować...
[quote="Debian"]Marzenie ściętej głowy ]
Jak na mój gust, wydając Vistę zrobili sporo, żeby zbankrutować. Od chwili, kiedy sobie ją zainstalowałem i stwierdziłem, że to absolutnie nie działa i jest jedną kompletną pomyłką, moje zainteresowanie Debianem wyraźnie wzrosło ;-) Być może więcej ludzi tak zareagowało... ?
Pozdrawiam
Jak na mój gust, wydając Vistę zrobili sporo, żeby zbankrutować. Od chwili, kiedy sobie ją zainstalowałem i stwierdziłem, że to absolutnie nie działa i jest jedną kompletną pomyłką, moje zainteresowanie Debianem wyraźnie wzrosło ;-) Być może więcej ludzi tak zareagowało... ?
Pozdrawiam
Co do legalności windy w naszych szkołach to ja bym polemizował.
W podstawówce do , do gimnazjum do których chodziłem i do Technikum Informatycznego do którego chodzę są piraty, a na dodatek wiem ze w okolicznych szkołach tez są piraty.
Tylko na 2 kompach jako 2 system jest zainstalowany Edubuntu :/
W podstawówce do , do gimnazjum do których chodziłem i do Technikum Informatycznego do którego chodzę są piraty, a na dodatek wiem ze w okolicznych szkołach tez są piraty.
Tylko na 2 kompach jako 2 system jest zainstalowany Edubuntu :/
Prowadzi to do ciekawych sytuacji w których komplet oprogramowania+system kosztuje wielokrotnie więcej niż sprzęt na którym to wszystko pracuje sami policzcie ile 4-5 lat temu kosztował win2000+office xp enterprise+corel draw+fotoszop i pare innych których już nie pamiętam obecnie. wszystko orginalne w 100%. pracowało toto na athlonie 1.7 256MB RAM HDD 20GB i GF2 mx400+CRT 17". średnio tygodniowo paliły sie 2 zasilacze a karta graf. padała co miesiąc-dwa. sprzęt "przetargowy" . o jakości "pracy" przy takiej ilości ram nie wspomne. ww. programy służyły do .... sam nie wiem do czego - fotoszop służył do tworzenia grafik do których spokojnie wystarczyłby mspaint. szkoda tylko że w większośći polskich szkół słowo komputer kojarzy sie z "komputer z windowsem+office"
Szczerze powiem, że aż tak wiele nie stracili, dlatego, że dobra kampania reklamowa nagoniła klientów. Faktem jest to że wszystko średnio tam działa, ale z opowiadań znojomych to pomoc techniczna stoi na dobrym poziomie.wojtekz_ pisze:Debian pisze:Marzenie ściętej głowy ]
Pozdrawiam
Jak dla mnie temat rzeka, swoje zdanie powiedziałem, jest to korporacja, która jest bardzo dobrze zabiezpieczona i finansowo i logistycznie.