ale gry to juz ciezka sprawa ;-)ms-trex pisze:Działa jak najbardziej. Kiedyś odpaliłem nawet 3dmarka 2001, ale nie pytajcie ile punktów było :mrgreen:
Windows w Linuksie?
ruun, rzeczywiscie dziala, te repo ktore ja mialem byly zle, to co podales dziala bardzo dobrze.
Windows to nie tylko Gry, czasem potrzeba zainstalowac specjalistyczne programy ktore na Linuxie mimo wszelkich emulacji nie pojda i chociazby po to jest to przydatne, gry to dla mnie drugoplanowa zabawa.... Po za tym mi wystarcza Frozen Bubble do grania :Pvash-v pisze:czyli wogole nie instalowujac sterownikow (w moim przypadku nvidia) to po co wogole instalowac ten program? przeciez i tak nic na nim nie pojdzie
qemu launcher strasznie upraszcza sterowanie qemu w GNOME i sprawia, ze qemu staje sie najlepsza dostepna maszyna wirtualna pod linuksem (w testach wydajnosci VWware-player wypada cienko). Polecam dla poczatkujacych
PS
Czy wam tez windows na maszynie wirtualnej instalowal cala noc? :S
(haha! jestem niewyspany, no nie pomyslalem, ze ktos mogl instalowac w dzien )
PS
Czy wam tez windows na maszynie wirtualnej instalowal cala noc? :S
(haha! jestem niewyspany, no nie pomyslalem, ze ktos mogl instalowac w dzien )
- parrotlarch
- Beginner
jakby mi się instalował dłużej niż pół godziny to bym wyłączył. na Virtualboxie Innoteka jakieś 20 parę minut (ale mam Xp nLitem okrojonego, że tylko pyta o partycję i potem leci dalej właściwie do pulpitu).
niech ktoś zarzuci jakiś wypróbowany sposób na włączenie obsługi usb i wymianę plików między debianem a xp w virtulboxie, bo już różnie próbowałem i jak nie działało tak nie działa, a bez tego to nie ma sensu.
niech ktoś zarzuci jakiś wypróbowany sposób na włączenie obsługi usb i wymianę plików między debianem a xp w virtulboxie, bo już różnie próbowałem i jak nie działało tak nie działa, a bez tego to nie ma sensu.
parrotlarch, a jaki masz sprzet? u mnie athlon 3200+ 1gb ddr 333. dysk ata
Sprawa chyba najwazniejsza... Czy komus udalo sie skorzystac z OpenGL na maszynie wirtualnej? Prosze o pomoc/ tutoriale, cokolwiek (w szczegolnosci bede wdzieczny za qemu! )
PS
Ktos pytal o konfiguracje USB i tym podobnych w qemu. Pomocny okaze sie pakiet qemuctl. U ruchamiany poprzez qemu-launch. Jest to control panel na urzadzenia wejscia-wyjscia takie jak usb, porty, cdrom...
pozdro
Sprawa chyba najwazniejsza... Czy komus udalo sie skorzystac z OpenGL na maszynie wirtualnej? Prosze o pomoc/ tutoriale, cokolwiek (w szczegolnosci bede wdzieczny za qemu! )
PS
Ktos pytal o konfiguracje USB i tym podobnych w qemu. Pomocny okaze sie pakiet qemuctl. U ruchamiany poprzez qemu-launch. Jest to control panel na urzadzenia wejscia-wyjscia takie jak usb, porty, cdrom...
pozdro
http://virtualbox.org/wiki/Sharing_files_on_OSEparrotlarch pisze:niech ktoś zarzuci jakiś wypróbowany sposób na włączenie obsługi usb i wymianę plików między debianem a xp w virtulboxie, bo już różnie próbowałem i jak nie działało tak nie działa, a bez tego to nie ma sensu.