Witam
Przed chwila cos mi padlo :/
Sorki za brak polskich znakow ale odpalilem DSL'a - bo tylko on mi dziala jako tako
Normalnie siedze na etch'u. Siedzialem sobie normalnie net, mp3 itp itd. az tu nagle obraz na monitorze mi sie zwerzyl do okolo 60% monitora... po prawej i lewej sa 2 czarne pasy (nieuzywane) a caly obraz zwezyl sie wlasnie do okolo 60% oraz stracil kolor - pobrazowial.
na debianie jest to caly czas, odpalilem livecd ubuntu i tez to mam.... jedynie DSL sie jako tako zaladowal na sterach vesy - ale tez nie moge rozszezyc obrazu na pelna szerokosc monitora -tutaj moge na 80% rozszezyc.
i teraz nie wiem co to moglo pasc...
czy monitor IIyama LF704UT ... czy grafika (ATI radek 9100) czy stery do karty - no ale niby na ubudubu tez nie dzialalo a na xvesa w DSL dziala jako tako (tak jak opisalem)
prosze o w miare mozliwosci jak najszybsza odpowiedz bo te 60Hz zaraz mi oczy wypali :/
pozdrawiam
Gippo
padla grafa
sprawdzałeś wszystkie rozdzielczośći ?
jak masz jeszcze jakąś karte grafiki to wyciąg obecną i wstaw inna i odpal ubuntu live. jak nie będzie różnicy możesz zanieśc monitor do naprawy
Kod: Zaznacz cały
wciskając równocześnie
alt+control+plus_na klawiaturze_numerycznej
albo
alt+control+minus_na klawiaturze_numerycznej
jako tako chodzi tylko na xvesa. obecnie jade z Elive wszystko chodzi wlasnie na vesa, geometria ekranu wyswietlania no.. jest dziwna... do tego 60Hz przez vese. jak chcialem odpalic przez stery dla ATI to dzialo sie tak samo jak z moim debianem... waski pasek wyswietlania..i brazowa dominanta ze ledwo cokolwiek widac :/
a co do zmiany rozdzielczosci.. to jak zmienilem w dol.. to nie zalapalo normalnego ekranu tylko kilka paskow.... moze dlatego ze w Elive rozdzielczosc wybiera sie predzej i inne nie sa wrzucane do pliku configuracyjnego jako mozliwe i dostepne.. :/ nie wiem co jest... jutro wpadne do qmpla z ta grafika i lookne u niego czy to chodzi czy nie :/
generalnie stery vesa - chodzi jako tako, ale jak sterowniki wykorzystujace mozliwosci karty graficznej to juz zima :/
[ Dodano: 2007-10-15, 20:11 ]
poszedł monitor :/ dorwałem od znajomego 1 zapasowy.. i działa normalnie ... czyli monitor do naprawy albo na złom :/
pozdrówki
a co do zmiany rozdzielczosci.. to jak zmienilem w dol.. to nie zalapalo normalnego ekranu tylko kilka paskow.... moze dlatego ze w Elive rozdzielczosc wybiera sie predzej i inne nie sa wrzucane do pliku configuracyjnego jako mozliwe i dostepne.. :/ nie wiem co jest... jutro wpadne do qmpla z ta grafika i lookne u niego czy to chodzi czy nie :/
generalnie stery vesa - chodzi jako tako, ale jak sterowniki wykorzystujace mozliwosci karty graficznej to juz zima :/
[ Dodano: 2007-10-15, 20:11 ]
poszedł monitor :/ dorwałem od znajomego 1 zapasowy.. i działa normalnie ... czyli monitor do naprawy albo na złom :/
pozdrówki