Dlaczego warto zaktualizować Debiana do wersji testowej
no jasne, ja taka mam ok zart :P
juz wszsytko smiga
musze jeszcze nauczyc sie zasady, ze najpierw powinienem posprawdzac wszystkie dane mozliwosci a potem kiedy nie dam juz rady, pisac na forum :P
juz robie postepy, prawa ??
velmafia, chcesz mozesz powyzszego posta i tego wywalic, zeby nie bylo smieci :P
juz wszsytko smiga
musze jeszcze nauczyc sie zasady, ze najpierw powinienem posprawdzac wszystkie dane mozliwosci a potem kiedy nie dam juz rady, pisac na forum :P
juz robie postepy, prawa ??
velmafia, chcesz mozesz powyzszego posta i tego wywalic, zeby nie bylo smieci :P
hmm no bo po wpisaniu
pokazuje
Nie wiem dlaczego nie mogę nigdzie wejść ani folder domowy, ani dysk.
Jeżeli probuje wejść prze konquerora otwieram go a tam pusto nie ma ini jednego dysku poprostu nic, zamiast tego otworzyła sie przeglądarka, więc wybieram z menu idź--> folder domowy i dostaje błąd:
Pozdrawiam
Kod: Zaznacz cały
cat /etc/debian_version
4.0
Jeżeli probuje wejść prze konquerora otwieram go a tam pusto nie ma ini jednego dysku poprostu nic, zamiast tego otworzyła sie przeglądarka, więc wybieram z menu idź--> folder domowy i dostaje błąd:
Niewspierany protokól
remot
Pozdrawiam
gorson, to pewnie błąd przeglądarki, czy podobne błędy wyskakują w innych przeglądarkach (jeśli nie masz to zainstaluj jakieś) i czy w konsoli też dostajesz jakieś błędy?
jeśli aktualizacja poszła niepomyślnie, to zrób aktualizacje jeszcze raz, a jeśli to nie pomoże, to może masz problem z zależnościami, aby rozwiązać problem z zależnościami wpisz w konsoli:
jeśli aktualizacja poszła niepomyślnie, to zrób aktualizacje jeszcze raz, a jeśli to nie pomoże, to może masz problem z zależnościami, aby rozwiązać problem z zależnościami wpisz w konsoli:
aptitude -f install
AFAIK - nie, nie trzeba odinstalowywać sterów, tylko jeśli po którejś aktualizacji nie będą chciały wstawać Ci X'y to będziesz musiał stery do grafiki przeinstalować.giaur pisze:Mam zainstalowane strery nvdia. Czy przed aktualizacja systemu powinienem je odinstalowac?
-
- Beginner
Mam pytanie, właśnie stoję przed wyborem Gutsy Gibon czy Debian Testing. Nie wiem jaką płytę z dystrybucją pobrać. Bardzo zależy mi na Compiz Fusion no i w sumie na nowościach jakie ma Gutsy Gibbon. Słyszałem również że Gutsy Gibbon to prawie jak Debian testing. Co radzicie. Do tej pory używałem Debian Etch i było mi z nim dobrze, jednak tam na działał tylko Berylek wiadomo nie rozwijany już. Jakieś za i przeciw?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.