Masz na tym zwykłym PC zainstalowane ACPI? Jeśli nie to znaczy, że problem rzeczywiście jest głębszy niż tylko bug w ACPI.olka pisze:Nie tylko w laptopach - mam identyczną sytuację na zwykłym PC.
godzina
A'propos tych popularnych błędów w ACPI proponuję przeczytać artykuł: https://ols2006.108.redhat.com/2007/Rep ... eprint.pdf /most common myths abot acpi in Linux/.
Miałem podobny problem na zwykłym PC. System wywalał się już przy instalacji właśnie przez błąd w biosie związany z ACPI. Instalka poszła dopiero po użyciu opcji -noapic. Taką samą opcję musiałem wpisać w GRUBie. Problem z czasem rozwiązałem instalując paczkę ntp dzięki której czas pobierany jest z internetu.
czytam i czytam i kombinuje jak narazie bez skutecznie
to dlaczebo w debian stable jest wszystko OK?
to w końcu co trzeba zrobić aby czas był prawidłowy w linuxie i windowsie?
[ Dodano: 2008-04-17, 22:28 ]
nierozumie tylko po co ludzie piszą jakieś tam komendy każą cuda robić przecież utrudniają wszystkim zamiast w prosty sposób pomóc jak kolega Gratuluje
to dlaczebo w debian stable jest wszystko OK?
to w końcu co trzeba zrobić aby czas był prawidłowy w linuxie i windowsie?
[ Dodano: 2008-04-17, 22:28 ]
Rzeczywiście wystarczy zainstalować pakiet ntp i sprawa rozwiązana nic więcej nie potrzeba robićschpunt pisze:Miałem podobny problem na zwykłym PC. System wywalał się już przy instalacji właśnie przez błąd w biosie związany z ACPI. Instalka poszła dopiero po użyciu opcji -noapic. Taką samą opcję musiałem wpisać w GRUBie. Problem z czasem rozwiązałem instalując paczkę ntp dzięki której czas pobierany jest z internetu.
nierozumie tylko po co ludzie piszą jakieś tam komendy każą cuda robić przecież utrudniają wszystkim zamiast w prosty sposób pomóc jak kolega Gratuluje