Miejsce na dysku ...
Miejsce na dysku ...
Wiem, wiem, juz ma cie mnie dość...
Ale mam nowy problem. Na debiana przeznaczyłem 10 GB, przy instalacji podzielilem na partycje sys i osobno home i mam brak miejsca na dysku :/ Nie mogę nawet sie zalogowa do systemu. Jak przesunąć partycje??
aha, javy nie pobralem, nie zmiesciala sie
[ Dodano: 2007-03-16, 10:48 ]
/ ma ok 2.8GB
/home ok 7GB
i SWAP coś 350 MB
//edit
Sprawdzaj pisownię przed wysłaniem postu. W tym celu skorzystaj ze słownika wbudowanego w forum, lub użyj swojej przeglądarki do sprawdzania błędów.
Kaka'
Ale mam nowy problem. Na debiana przeznaczyłem 10 GB, przy instalacji podzielilem na partycje sys i osobno home i mam brak miejsca na dysku :/ Nie mogę nawet sie zalogowa do systemu. Jak przesunąć partycje??
aha, javy nie pobralem, nie zmiesciala sie
[ Dodano: 2007-03-16, 10:48 ]
/ ma ok 2.8GB
/home ok 7GB
i SWAP coś 350 MB
//edit
Sprawdzaj pisownię przed wysłaniem postu. W tym celu skorzystaj ze słownika wbudowanego w forum, lub użyj swojej przeglądarki do sprawdzania błędów.
Kaka'
Kod: Zaznacz cały
/etc/gdm/PreSession/Default: Registering your session with wtmp and utmp
/etc/gdm/PreSession/Default: running: /usr/bin/sessreg -a -w /var/log/wtmp -u /var/run/utmp -x "var/lib/gdm/:0.Xservers" -h "" -l ":0" "ddarius"
/etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
mkdtemp: private socket dir: No space left on device
[ Dodano: 2007-03-16, 10:59 ]
hmmm ... mam Gnoma, i nic pozatym ... no amaroka jeszcze zainstalowalem i opere
Kod: Zaznacz cały
df
A ja tu mogę poprosić o pomoc? Jestem nowa... Chciałam wczoraj zainstalować sobie Debiana 4 (etch) na dysku z podziałem na partycje po poprzednim linuksie (PCLOS), z zachowaniem zawartości /home, a instalator nic - widzi tylko cały dysk, bez podziału na poszczególne partycje. Jak się zabiorę do ponownego dzielenia, to zapewne stracę wszystkie dane. Czy to narmalne, żeby jeden linux po drugim partycji nie rozpoznawał?