Etch, kilka pyta

Pomoc dotycząca instalacji systemu
invader4

Post autor: invader4 »

w takim razie lenny dysponowałby gnome 2.20, a nie 2.18
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

invader4 pisze:no tak, ale z tym lennym miałem taki problem
miałeś w przeszłości? jeśli tak to wcale nie jest powiedziane, że tak bedzie i teraz. nawet jestem skłonny powiedzieć, że teraz tego problemu nie bedzie.
invader4 pisze:Niby na sidzie byo to samo, więc aktualizowałem tylko gnoma, ale przynajmniej nie ma tego pierwszego błędu. A gdebi zostaje nieaktualizowany.
chyba, że piszesz w czasie teraźniejszym (nie wiem do końca, bo raz piszesz w przeszłym - "było tak samo" - a raz w teraźniejszym - "nie ma tego pierwszego błędu"), w takim razie problem, albo jest w Twojej konfiguracji, albo powinien sie rozwiązać po reinstalacji nautilsa (z opcją purge).

Jeśli natomiast chcesz zainstalować znowu debiana (to można wnioskować z Twoich pierwszych postów), to śmiało instaluj lenny. Po instalacji sprawdzisz czy jest ok (IMO będzie), a jak nie bedzie to zainstalujesz etcha tak jak chcesz.
invader4

Post autor: invader4 »

a więc chcę was wszystkich przeporsić za moj idiotyzm.

Oczywiście miałem płytę cd z lennym, ale trochę starym (gnome 2.14 / kernel 2.6.18) a aktualizajca nie pomogła..
dzisiaj ściągnąłem nowego lenny'ego, i jest wszystko o czym pisaliście + żadnych problemów.
Przepraszam i dziękuje.
ODPOWIEDZ