Serwer na balkonie
Jezeli nie znajdziesz tego cudownego miejsca na serwer w mieszkaniu to ja Ci podesle moj pomysl ktory udalo mi sie zrealizowac. Mieszkam w bloku na samej gorze na przeciwko mnie mieszka tylko sasiad wiec postawilem sobie na klatce taka szafke na buty. I w tej szafce jest serwer na klatce schodowej nikt nawet o tym nie wie ale szafka dla pewnosci jest na maly zamek. Wiec jesli to Ci sie spodoba to prosze bardzo.PS. moza tez sie podpiac do pradu na klatce schodowej i wtedy nic cie to nie kosztuje zadnych rachunkow za prad i bezsennych nocy przez halasliwy komputer
Genialne :-D Szoda że nie mieszkam w bloku.dimitri pisze:PS. moza tez sie podpiac do pradu na klatce schodowej i wtedy nic cie to nie kosztuje zadnych rachunkow za prad
Ja ostatnio trochę kombinowałem z wyciszeniem komputera. Kupiłem regulator obrotów wiatraka w zasilaczu (~15pln na allegro) i zmiejszyłem mu obroty do minimum. Na procesorze (PIII) i grafice (GF2) mam tylko radiatory. Dysk leży na spodzie obudowy na gąbce. Komputer jest praktycznie bezgłośny.