Uwagi, propozycje, pomysły, odnośnie forum
Wieelka prośba: zmienić tekst alternatywny dla grafik-przycisków na opisujący funkcje.
Często korzystam z przeglądarki tekstowej i o ile przyciski [wyslij], [podglad] etc są ładnie nazwane, o tyle już [cytuj] nie, wszedzie wyświetla się mało mówiące [IMG] - a że w tej samej grupie jest podstępny przycisk [ignoruj] to co i rusz dodaję jakiegos usera do listy ignorowanych :/
Często korzystam z przeglądarki tekstowej i o ile przyciski [wyslij], [podglad] etc są ładnie nazwane, o tyle już [cytuj] nie, wszedzie wyświetla się mało mówiące [IMG] - a że w tej samej grupie jest podstępny przycisk [ignoruj] to co i rusz dodaję jakiegos usera do listy ignorowanych :/
Moje uwagi :
1) Czemu to forum tak wolno chodzi (sorry musiałem :P )
2) Czemu nie ma osobnego działu na uwagi o forum i o sprawach technicznych? Tutaj trafiłem przez przypadek
3) FAQ - Jakby to łagodnie powiedzieć tam jest "mały bałagan" dobrze i wygodnie moim zdaniem by było zrobić jeden temat z listą posortowanych tematycznie artykułów. Zdaję sobie z tego sprawę że to dość czasochłonne ale ja naliczyłem 10 moderatorów więc jak każdy przejrzy po 4-5 artykułów i podokleja do jednego tematu linki to nawet nie poczujecie a zrobi się porządek
4) Czemu nie ma spamboxa ? Widziałem jakiś temat że był i go zlikwidowano. Czemu ? :P
5) Więcej grzechów nie pamiętam... Miałem coś jeszcze napisać ale zapomniałem, jak sobie przypomnę to dam znać
1) Czemu to forum tak wolno chodzi (sorry musiałem :P )
2) Czemu nie ma osobnego działu na uwagi o forum i o sprawach technicznych? Tutaj trafiłem przez przypadek
3) FAQ - Jakby to łagodnie powiedzieć tam jest "mały bałagan" dobrze i wygodnie moim zdaniem by było zrobić jeden temat z listą posortowanych tematycznie artykułów. Zdaję sobie z tego sprawę że to dość czasochłonne ale ja naliczyłem 10 moderatorów więc jak każdy przejrzy po 4-5 artykułów i podokleja do jednego tematu linki to nawet nie poczujecie a zrobi się porządek
4) Czemu nie ma spamboxa ? Widziałem jakiś temat że był i go zlikwidowano. Czemu ? :P
5) Więcej grzechów nie pamiętam... Miałem coś jeszcze napisać ale zapomniałem, jak sobie przypomnę to dam znać
Jest ten temat w dziale Główne tematy, jest przyklejony i w zupełności wystarczy. Nie jest specjalnie długi, więc nie ma potrzeby tworzenia osobnego działu, bo byłby pusty.Immortal pisze:2) Czemu nie ma osobnego działu na uwagi o forum i o sprawach technicznych? Tutaj trafiłem przez przypadek
W dziale FAQ może pisać każdy. Jak ktoś napisze nowy temat, to trzeba by go dodać do tego posta z listą. Poza tym można w wyszukiwarce zaznaczyć, że ma szukać tylko w dziale FAQ, więc można łatwo coś znaleźć. Zastanowimy się jednak na Twoją propozycją.Immortal pisze:3) FAQ - Jakby to łagodnie powiedzieć tam jest "mały bałagan" dobrze i wygodnie moim zdaniem by było zrobić jeden temat z listą posortowanych tematycznie artykułów. Zdaję sobie z tego sprawę że to dość czasochłonne ale ja naliczyłem 10 moderatorów więc jak każdy przejrzy po 4-5 artykułów i podokleja do jednego tematu linki to nawet nie poczujecie a zrobi się porządek
Chodzi o shoutbox'a? Masz rację, byl kiedyś na forum, ale został zlikwidowany, bo powodował spowolnienie działania forum i nie był jakoś specjalnie często wykorzystywany. Forum ma swój kanał IRC, na którym można porozmawiać, więc teraz już wogóle nie ma potrzeby shoutboxa.Immortal pisze:4) Czemu nie ma spamboxa ? Widziałem jakiś temat że był i go zlikwidowano. Czemu ? :P
Dzięki za uwagi przedyskutujemy i jak coś zadecydujemy to wprowadzimy to w życie
zgadzam się, że trudno tam znaleźć to, czego szukamy. Propozycja jednego tematu-mapy jest bardzo dobra. Dziękuje, że ułatwiliście poruszanie się po tym forum, widzę też, że temat jest w świetnym miejscu, jednak mam drobne uwagi:3) FAQ - Jakby to łagodnie powiedzieć tam jest "mały bałagan" dobrze i wygodnie moim zdaniem by było zrobić jeden temat z listą posortowanych tematycznie artykułów. Zdaję sobie z tego sprawę że to dość czasochłonne ale ja naliczyłem 10 moderatorów więc jak każdy przejrzy po 4-5 artykułów i podokleja do jednego tematu linki to nawet nie poczujecie a zrobi się porządek
1) estetyczna, funkcjonalna - napis nieco ginie pomiędzy innymi - myli się z reklamą "Serwery...". Może to kwestia czcionki (wielkość, krój)
2) w jaki sposób dodajecie nowe linki do tematu? Czy na zasadzie ilości odwiedzin tematu, ilości powrotów doń, czy moderatorzy muszą uprawiać archeologię? W tym ostatnim wypadku może ułatwiłby zadanie kolejny topic w jakims adekwatnym miejscu gdzie jako zwykli użytkownicy moglibyśmy zgłaszać te szczególnie użyteczne tematy?
Może dział faq dałoby się uporządkować w nieco inny sposób - nie wiem czy jest możliwe w dziale faq dodanie poddziałów - w nich dopiero opisy. Gdyby owe poddziały odpowiadały układem układowi reszty forum (osobno system, hardware itp.) to byłoby naprawdę łatwiej się odnaleźć.
Nie wiem czy to jest wykonalne technicznie, ale jeśli tak, co o tym myślicie?
ruun --- ja zdaję sobie sprawę z technicznych zawirowań z tym związanych. I nie uważam, że należy wprowadzać rewolucje. Ale taki kształt forum nie jest wieczny i uwagi, sugestie poruszane w tym temacie, mogą się i na pewno się przydadzą w przyszłości.kontynuacja
To by wymagało ingerencji w skrypt forum i zabawę z php. Całą operacja musiałaby...
-