Oczywiście zgadzam się z wami, że gg "rządzi" :-( na rynku. Zgadzam się z wami, że większość ludzi jest niereformowalna... ALE :-P To kwestia filozofii życiowej ;-), wolność ponad wszystko :-D. Oczywiście nie potępiam nikogo, że używa gg, to kwestia wyboru. Ja pewnego dnia a było to dawno powiedziałem znajomym, że ci którzy chcą dalej ze mna utrzymać kontakt muszą używać do tego Jabberka i o dziwo 80% ma jakiegoś Spika (dawny WP kontakt) lub coś innego. Takżę tłumaczcie i przekonujcie :mrgreen:
Niech GNU będzie z wami :mrgreen: :mrgreen:
Instalacja kadu
ja od kiedy skompilowalem sobie kadu 0.5.0 (wtedy pod ubuntu 6.06 jeszcze nie bylo gotowej paczki) nie korzystam juz z tego z repo. moduly mam tylko te, ktore chce i standardowy zestaw ikon (nie pingwiny ;]).
tu cos, co byc moze przyda sie paru osobom, zwlaszcza tobie zwiastun z tego co widzialem w shoutboksie. ;]
pakiety potrzebne do kompilacji kadu:
dialog
build-essential
linux-headers-'twoja wersja z uname -r' (co do tej paczki akurat nie jestem pewny ale i tak zawsze instaluje przy nowym systemie ;])
libqt3-mt-dev
libsndfile1-dev
libasound2-dev
libssl-dev
przed odpaleniem instalatora jeszcze tylko polecenie
i wszystko cacy. no, dla wygody jeszcze zainstalowac qt3-qtconfig, zeby to jakos pozniej sensownie wygladalo. ;]
pzdr
tu cos, co byc moze przyda sie paru osobom, zwlaszcza tobie zwiastun z tego co widzialem w shoutboksie. ;]
pakiety potrzebne do kompilacji kadu:
dialog
build-essential
linux-headers-'twoja wersja z uname -r' (co do tej paczki akurat nie jestem pewny ale i tak zawsze instaluje przy nowym systemie ;])
libqt3-mt-dev
libsndfile1-dev
libasound2-dev
libssl-dev
przed odpaleniem instalatora jeszcze tylko polecenie
Kod: Zaznacz cały
export QTDIR="/usr/lib/qt3"
pzdr