Dlaczego warto zaktualizować Debiana do wersji testowej
To zależy co jest dla Ciebie ważniejsze: stabilność czy "zabawa" w nowe pakiety. Jeśli wolisz stabilność i pewność, że nie będziesz tracił czasu na naprawę systemu jeśli coś pójdzie nie tak (a czasami tak bywa, zobacz wcześniejsze wpisy w tym wątku) to lepsza jest wersja stable (osobiście polecam). Jeśli natomiast nie straszne Ci majstrowanie przy systemie (a może nawet to lubisz) to wybierz testing.siewcu pisze:Kiedy został wydany Etch ? Nie wiem czy ściągać Lenny'ego czy zostawić sobie Etch'a i poczekać na następną stabilną edycję.
Pozdrawiam
Gadasz (: Gdybym miał określić każdą z gałęzi jakąś nazwą, to Etch z pewnością dorobił by się 'serwer' a Lenny 'serwer/desktop'. Naprawdę nie ma co trząść portkami, bo przy Sidzie nie ma za wiele roboty a jest teoretycznie najmniej stabilny, a Lenny jest jeszcze bardziej stabilny (:
Etch został wydany 1.04 bądź ok 11.04 jeszcze tego roku (nie pamiętam dokładnie)
Etch został wydany 1.04 bądź ok 11.04 jeszcze tego roku (nie pamiętam dokładnie)
Etch został wydany 8.04.07
Jest tak jak mówi Pietruch: W Sidzie zazwyczaj* naprawa polega na poczekaniu aż władują do repozytoriów brakujące paczki, lub pobranie paczek z repozytorium Lenny/Testing
*odczucia subiektywne
Nawet w stable może coś pójść nie takdavidoski pisze:jeśli coś pójdzie nie tak
Jest tak jak mówi Pietruch: W Sidzie zazwyczaj* naprawa polega na poczekaniu aż władują do repozytoriów brakujące paczki, lub pobranie paczek z repozytorium Lenny/Testing
*odczucia subiektywne
Mam problem z instalacją Lenny'ego... Nie chcę Etcha aktualizować, bo mam za dużo rzeczy i czytałem, że może system paść więc chciałem zainstalować Lenny'ego. ¦ciągnąłem z netu obraz, sumy md5 sprawdzałem przy każdym kopiowaniu(z netu na dysk, z dysku na mp3 i z mp3 na kompa) i się zgadzają. Instalacja systemu staje za partycjonowaniem. Wybieram metodę ręczną, czekam godzinę i nic. Przewodnik po całym dysku też nic. O co chodzi ?