[+] Drukarka nie odpowiada - HP 3920

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

axlinux pisze:...Wydaje mi się że Debian troszkę zamieszał moimi portami USB i wysyłał to na inny port USB.

A mnie się wydaje, że nie masz do końca racji. Po prostu Debian daje Ci większą swobodę wyboru. Wymaga większej wiedzy o swoim sprzęcie.
Ja uważam, nikomu pierwsza czy druga instalacja się nie udała chyba, że jest geniuszem. Kiedy podejmiesz się np.: kolejnej próby instalacji Debiana uzbrojony w zdobytą wiedzę na pewno nie zainstalujesz wszystkich pakietów, które zainstalowałeś za pierwszym czy drugim razem.
Zainstalujesz to co jest niezbędne i konieczne. Wtedy system nabierze dopiero rozpędu.
W Ubuntu jest wymagana mniejsza wiedza i mniejsze doświadczenie, dostajesz wszystko w gotowych pakietach, już odpowiednio przyprawione.
axlinux

Post autor: axlinux »

Masz rację, jestem pod wrażaniem właśnie Debiana. To już moja trzecia próba z tym systemem i mam nadzieję że zostanie u mnie na stałe. W poprzednich brakowało mi wiedzy, cierpliwości i ambicji. Teraz widzę że mam do wyboru sporo rzeczy i sam decyduję co instaluję i jak to ma działać, oczywiście trzeba wiedzieć co bo na razie to robię metodą prób i błędów oraz nabijaniem postów na tym oto forum.

Nazwy pakietów, które odpowiadają mi np za działanie mojego hardware zapisuje sobie w pliku tekstowym aby nie zapomnieć co zainstalować za pół roku jak już tak namieszam w systemie że nikt nie pomoże:P

Dzięki z Posty :D
ODPOWIEDZ