Photoshop on Debian:)
ja odpaliłem photoshopa na vmware workstation 6 i działa ale cały czas buforuje mi do pamięci wirtualnej systemu gościa czyli windowsa i po jakimś czasie gdy zbuforuje się już 2gb to photoshop się zawiesza :-/
mam 2gb pamięci ram na debianie, 1024 przydzielone na gościa pod vmware, pamięć wirtualna pod windą ustawiona na zalecaną czyli tam było około 1542.
nie mogę dojść dlaczego photoshop cały czas się buforuje :-/
mam 2gb pamięci ram na debianie, 1024 przydzielone na gościa pod vmware, pamięć wirtualna pod windą ustawiona na zalecaną czyli tam było około 1542.
nie mogę dojść dlaczego photoshop cały czas się buforuje :-/
Kod: Zaznacz cały
err:shell:HCR_GetFolderAttributes HCR_GetFolderAttributes should be called for simple PIDL's only!
err:shell:HCR_GetFolderAttributes HCR_GetFolderAttributes should be called for simple PIDL's only!
fixme:keyboard:UnregisterHotKey (0x10026,99): stub
fixme:keyboard:RegisterHotKey (0x10026,99,0x00000000,27): stub
fixme:font:WineEngRemoveFontResourceEx :stub
X Error of failed request: BadAtom (invalid Atom parameter)
Major opcode of failed request: 17 (X_GetAtomName)
Atom id in failed request: 0x0
Serial number of failed request: 262
Current serial number in output stream: 262
Wine failed with return code 1
Kod: Zaznacz cały
$ wine --version
wine-0.9.53
Wine exited with a successful status
Masz zainstalowaną paczkę msttcorefonts? Jeżeli nie to zainstalować oraz przegrać te fonty do katalogu /home/nazwa_użytkownika/.wine/drive_c/windows/fonts plus można jeszcze przegrać fonty z zainstalowanego na windzie Photoshopa do tego samego katalogu. Dodatkowo w xorgu trzeba zahaszować/zachaszować (jak się to pisze) wpisy dotyczące tabletów - jeżeli oczywiście masz takie wpisy.
A nawet wcześniej bo właśnie wyszedł nowy Wine, w którym skupiono się na dobrej obsłudze Photoshopa.witek pisze:na lato zapowiadana jest wersja 2.6 [Wine - przypis redakcji] z natywną 16 bitową obsługą CMYK
http://linuxnews.pl/wine-0954-wydany-ph ... n-dzialac/
Nie ma więc co się oglądać tylko instalować i testować