Mam pytanko czy istnieje taka możliwość w linuxie ( wiem , że w windowsie coś takiego jest ) żeby uruchomić jaką kolwiek strone www w trybie textowym ?
Trudno powiedziec, ja wlasnie zainstalowalem Elinksa (choc irytuje brak kodowania w UTF-8 ale mozna to obejsc), Lynx troche meczy bo webmasterzy nie staraja sie maskowac obrazkow czy jak sie to tam zwie i na takim portalu jak onet masz pelno odwolan do gifow. w3m tez ma bardzo dobre recenzje, ta przegladarka chyba jest pluginem do edytora Emacs. Najlepiej sobie zainstalowac i samemu sprawdzic kazda. Tak czy siak warto miec ktoras w systemie w razie problemow z Xami.
Pod Xami w zwyklym terminalu wejdz w Elinksie w Ustawienia -> Opcje termianala -> zaznacz Brak ramek i na koncu listy I/O UTF-8. Na zwyklym terminalu bez Xow, trzeba wybrac jakas inna ramke i tez jest ok. Niespecjalnie sie w to zaglebialem
Chodzi o ustawienia Elinksa juz odpalonego. On ma menu jak menadzer plikow mc (czy tam norton commander na DOSa) Klikniesz Esc i mozna je wywolac. W termianlu pod Xami mozna tez mysza.