Nie mogę uruchomić X'ów na fglrx, błagam pomóżcie, zawsze się kończy na konsoli
Męczę się przez 3 systemy (Debian jest 3-ci) ze 2 miesiące, a wszystko po to aby sobie pograć w ET.
skynet@debian:~$ sudo dpkg -i ./fglrx-driver_8.28.8-1_i386.deb --force-all
dpkg: w odniesieniu do .../fglrx-driver_8.28.8-1_i386.deb zawierającego fglrx-driver:
xserver-xorg-core w konflikcie z fglrx-driver (<< 8.37.6)
fglrx-driver (wersja 8.28.8-1) jest przeznaczony do zainstalowania.
dpkg: błąd przetwarzania ./fglrx-driver_8.28.8-1_i386.deb (--install):
konflikt pakietów - nie będzie instalowany fglrx-driver
dpkg: błąd przetwarzania --force-all (--install):
brak dostępu do archiwum: Nie ma takiego pliku ani katalogu
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
./fglrx-driver_8.28.8-1_i386.deb
--force-all
Instalujemy potrzebne repozytoria i budujemy paczki
Debian~# apt-get install module-assistant build-essential fakeroot
dh-make debconf
Debian~# sh ./ati-driver-installer-8.25.18-i386.run --buildpkg
Debian/sid
UWAGA: wybierz zgodnie z Twoim systemem Debian/sid, Debian/sarge,
Debian/etch
stary w tym momencie u mnie lenny nie działało było trzeba testing wpisać i jeszcze wywaliłem wszystko co miało w nazwie fglrx z komputera i wtedy zbudowałem te paczki i śmiga.
I nie chciało działaś na najnowszych sterownikach z ati.com tam w archiwum wszedłem i najstarsze wziąłem jakie się dało.
Ps. Sprawdź, które wspierają Twoją kartę. Ja koledze instalowałem po 9550 i nie powiem roboty było dość dużo.
A przeczytałeś, że driver fglrx 8.28.8 wspiera działa na xorg w wersji max. 7.1 ? W repo lenny'ego jest xorg 7.2. Tak więc czy chcesz, czy nie chcesz czekają Cię otwarte stery. I nie rozumiem, dlaczego narzekasz na wolne stery. Ja z nich korzystam i się sprawdzają.
3ndriu pisze:A przeczytałeś, że driver fglrx 8.28.8 wspiera działa na xorg w wersji max. 7.1 ? W repo lenny'ego jest xorg 7.2. Tak więc czy chcesz, czy nie chcesz czekają Cię otwarte stery. I nie rozumiem, dlaczego narzekasz na wolne stery. Ja z nich korzystam i się sprawdzają.
Dlaczego, otóż chce pograć sobie w ET, na Windows mam stable FPS 46[newet 76 jak zmienie com_maxFPS] a na Linuksie od 2 do 46 bardzo niestabilne.
mikmik pisze:mojemu koledze działa elegancko na sterach ze strony nvidi...co prawda 5 dni to robiłem ale zrobiłem
***** przecież radeon 9200 PRO to produkt ATI a Nvidia robi Geforce.