hucul, tylko zawsze to dodatkowy server przez który sie łaczysz z serwerami tlena.
na stan dzisiejszy transporty mozesz sobie zrobić w kazdym komunikatorze z obsługą sieci jabberowych.
Witam!
W pierwszym poscie napisane jest zeby zmienna QTDIR przechowywala /usr/lib/qt3, natomiast w necie czesto widze zeby ustawic ja na /usr/share/qt3. Jak powinienem w takim razie ja ustawic?
EDIT:
W /usr/share/qt3/plugins jest dowiazaniem do /usr/lib/qt3/plugins wiec zrobilem tak:
gdyz uznalem ze skoro jest dowiazanie to jesli zawartosc katalogu /usr/lib/qt3/plugins bedzie potrzebna to tak czy siak bedzie osiagalna. Pytanie mam tylko czy dobrze zrobilem :?:
Panowie kombinujecie nie wiadomo po co. Ja mowie ze kadu nie sprawia zadnych problemow.
Zainstalowalem wersje 0.6 ze zrodel bez zadnego klopotu - wystarcza odpowiednie bilioteki w wersji dev. Jakie? Czytajcie komunikaty podczas configure.
zgadzam sie, nawet ja sobie poradzilem, wystarczy czytac. Pytanie zadalem tylko dlatego ze jestem nowicjuszem i w takim wypadku gdy zawartos googli kluci sie z tym czego ucza na forum to mam watpliwosci a nie do konca wiem jeszcze co i jak dziala.