Co ściagne płytke to w etapie instalacji wykakuje aby wrzucił płytkę /cdrom bo moja ma końcówke -binary 1
brałem juz i gnoma i kde i xfce i ciagle to samo ma ktos jakis pomysł?
Najbardziej bym chciał wersje z kde i lenny
Nie moge znowu nie ta plyta
Ja ściągne płyte debiana ta ~700mb to przy wyszukiwaniu pakietu na 0% wywala error abym włożył plyte oznaczoną /cdrom a moja aktualna plytka to debian-kde-bleble-binary-1, netinstall odpad chce full z X na płytce,nie zamierzam sciagać iluś mb przy instalacji zeby wrazie pozniej nie móc go szybko zreinstalowac.
Linux to nie Windows i wbij to sobie do główkikiler7 pisze:Ja ściągne płyte debiana ta ~700mb to przy wyszukiwaniu pakietu na 0% wywala error abym włożył plyte oznaczoną /cdrom a moja aktualna plytka to debian-kde-bleble-binary-1, netinstall odpad chce full z X na płytce,nie zamierzam sciagać iluś mb przy instalacji zeby wrazie pozniej nie móc go szybko zreinstalowac.
Tutaj nie trzeba reinstalować, bierz netinstall.
hmmm, to nie windows, tu się nie reinstaluje. Pierwsza płytka wystarcza praktycznie do wszystkiego.kiler7 pisze:zeby wrazie pozniej nie móc go szybko zreinstalowac.
http://dug.net.pl/texty/inst-sarge1.php
http://dug.net.pl/texty/inst-sarge2.php
Na tym forum jest podobna instrukcja
przelacz sie do innej konsoli (np. alt + ctrl + f3) i odmontuj sobie cdroma.
Pozniej wysun plytke i zostaw tacke cdromu otwarta. Wroc spowrotem do powloki na ktrej masz interfejs instalki (ctrl + alt + f1 chyba) i cisnij OK czy Dalej czy Ponow (czy co tam jest), sam sobie plytke polknie i zamontuje i powinno ruszyc. Jak nie bedzie chcial plytki polkanac to ja wsun sam spowrotem i zamontuj recznie.
zeby odmontowac plytke:
zaeby zamontowac:
mi tez bez przerwy sie to zdaza... po kilka razy na jadna instalke
Pozniej wysun plytke i zostaw tacke cdromu otwarta. Wroc spowrotem do powloki na ktrej masz interfejs instalki (ctrl + alt + f1 chyba) i cisnij OK czy Dalej czy Ponow (czy co tam jest), sam sobie plytke polknie i zamontuje i powinno ruszyc. Jak nie bedzie chcial plytki polkanac to ja wsun sam spowrotem i zamontuj recznie.
zeby odmontowac plytke:
Kod: Zaznacz cały
# umount /cdrom
Kod: Zaznacz cały
# mount -t iso9660 /dev/cdrom /cdrom/