Pochwalcie się swoimi pulpitami pod Debianem
Mimo iż temat obserwuję praktycznie od początku dopiero teraz postanowiłem wrzucić coś od siebie.
Już kiedyś, (dawno temu :-) ) obiecywałem na forum że wrzucę screeny mojego pulpitu, postanowiłem w końcu wypełnić obietnicę, jako że niedługo screeny mogą się zdezaktualnić, ponieważ przymierzam się do KDE4 ;-)
Oto pełna galeria: http://picasaweb.google.com/tanatos.pl/Screenshots
:arrow: Dystrybucja: Debian Sid
:arrow: ¦rodowisko: KDE 3.5.8
:arrow: Okienka: Crystal: vista + transparency
:arrow: Schemat kolorów: Black
:arrow: Ikony: Crystal Project
:arrow: Programy: Kbfx + 4x conky + adesklets: yab + amarok + konqueror + iceweasel + kadu...
:arrow: Tapeta: przerobiona przeze mnie tapeta ze strony starcraft2.com (wycięte napisy i logo Blizzardu)
:arrow: Ekran logowania KDM i £adowanie KDE również zrobiłem samodzielnie na podstawie tej tapety, jednak nie bardzo wiem jak zrobić screena np. ekranu logowania, a nie chce mi się odpalać tego w virtualu. Zapewniam jednak, że prezentuje się on jeszcze lepiej niż desktop. :-D
Już kiedyś, (dawno temu :-) ) obiecywałem na forum że wrzucę screeny mojego pulpitu, postanowiłem w końcu wypełnić obietnicę, jako że niedługo screeny mogą się zdezaktualnić, ponieważ przymierzam się do KDE4 ;-)
Oto pełna galeria: http://picasaweb.google.com/tanatos.pl/Screenshots
:arrow: Dystrybucja: Debian Sid
:arrow: ¦rodowisko: KDE 3.5.8
:arrow: Okienka: Crystal: vista + transparency
:arrow: Schemat kolorów: Black
:arrow: Ikony: Crystal Project
:arrow: Programy: Kbfx + 4x conky + adesklets: yab + amarok + konqueror + iceweasel + kadu...
:arrow: Tapeta: przerobiona przeze mnie tapeta ze strony starcraft2.com (wycięte napisy i logo Blizzardu)
:arrow: Ekran logowania KDM i £adowanie KDE również zrobiłem samodzielnie na podstawie tej tapety, jednak nie bardzo wiem jak zrobić screena np. ekranu logowania, a nie chce mi się odpalać tego w virtualu. Zapewniam jednak, że prezentuje się on jeszcze lepiej niż desktop. :-D
Może nieco upstrzone. Co do PS to ja osobiście nie widzę w tym żadnego szpanu :-P Wszak końcu taka specyfika tego konkretnego wątku... Dopiero co się zarejestrowałem, fakt, ale to w sumie pierwsza rzecz która przykuła moją uwagę więc czemu nie dać czegoś od siebie. :-)soki pisze:eee :shock:bocian pisze:i porządek...
ja tu widzę niezłą kolorowankę :mrgreen:
P.S Hymm... modne jest zakładanie konta by zaszpanować pulpitem 8-)
Pozdro ;-)
To teraz ja
Sporo jest jeszcze do dopracowania, ale jestem już blisko :mrgreen: Czekam na KDE4 ;-)
:arrow: Debian SID
:arrow: KDE 3.5.8
:arrow: Baghira
:arrow: Kolory by me
:arrow: Kursor z Visty :evil: nie moge znaleźć kursora z GIMP'a... :-/
:arrow: ...i troche innych rzeczy.
:arrow: skrótów żadnych nie mam, bo odpalam wszystko z klawierki 8-)
@Kamil -> Tapetka jest z tego motywu, nie wiem, czy jest wersja 4:3.
Pozdrawiam!
Sporo jest jeszcze do dopracowania, ale jestem już blisko :mrgreen: Czekam na KDE4 ;-)
:arrow: Debian SID
:arrow: KDE 3.5.8
:arrow: Baghira
:arrow: Kolory by me
:arrow: Kursor z Visty :evil: nie moge znaleźć kursora z GIMP'a... :-/
:arrow: ...i troche innych rzeczy.
:arrow: skrótów żadnych nie mam, bo odpalam wszystko z klawierki 8-)
@Kamil -> Tapetka jest z tego motywu, nie wiem, czy jest wersja 4:3.
Pozdrawiam!