Anjuta zaawansowane

Potrzebujesz pomocy z C, C++, perl, python, itp.
karabash

Anjuta zaawansowane

Post autor: karabash »

Problem mam dosyc spory, poniewaz pokladam moje nadzieje w Anjuta DevStudio.
Zbroje Anjute do duzego projektu i potrzebuje takich narzedzi jak:
-Subversion, ktory jest jako wtyczka ale mi nie dziala, albo nie wiem jak tego uzyc (przyda sie jakas instrukcja)
- valgrind, ktory jest jako wtyczka ale mi nie dziala (przyda sie jakas instrukcja)
- profiler, ktory jest jako wtyczka ale nie wiem jak tego uzyc (przyda sie jakas instrukcja)
- inheritance graph, ktory jest jako wtyczka ale mi nie dziala (przyda sie jakas instrukcja)

W systemie mam zainstalowany Subversion jako pakiet, valgrind jako pakiet i graphviz jako pakiet. Wszystkie wymagane do uruchomienia powyzszych fukcji w Anjuta.
Mimo, iz sa w systemie nie wspolpracuja z Anjuta.

Nie oczekuje odpowiedzi na moj problem, bo jest powazny... ale jezeli ktokolwiek zajmowal sie Anjuta na tyle skrupulatnie by byl w stanie odpowiedziec jak doprowadzic IDE do takiej funkcjonalnosci bede bardzo wdzieczny.

system i zainstalowane pakiety.

sid, anjuta 2.4.0
valgrind 3.3.0-1
graphviz 2.16.1-2
subversion 1.4.6
libsvn1
Pozdrawiam

Dobra sa pewne postepy.
Mianowicie dziala mi valgrind. Pozostaje jeszcze graph inheritance, profiler i tak wazny subversion.

Valgrindowi wystarczylo stworzyc plik valgrind.supp w .anjuta w katalogu home uzytkownika i zlokalizowac go w konfiguracji.

Moze ktos ma pomysl co z reszta narzedzi...? Wolalbym zeby ten temat nie zostal moim osobistym blogiem ;)
ODPOWIEDZ