System 32-bitowy na procesorze amd64

Pomoc dotycząca instalacji systemu
AdeBe
Junior Member

Post autor: AdeBe »

elshize pisze: A wiecie może co oznacza to EIP?
Jest to jeden z rejestrów procesora, używany przy pobieraniu kolejnych bajtów kodu programu (nie danych, kodu). Takie błędy widuje się bardzo rzadko, rzekłbym, że jesteś szczęściarzem ]W dodatku, skoro chcę uruchomić instalację na innym sprzęcie, to muszę ją tam dokończyć. [/quote]
Nie musisz, to nie windows. Zainstaluj tylko system podstawowy bez x'ów, a resztę dokończysz na swoim kompie. Na forum są tutoriale jak to zrobić.
elshize

Post autor: elshize »

AdeBe pisze:Takie błędy widuje się bardzo rzadko, rzekłbym, że jesteś szczęściarzem
Wiem, zawsze mam takie "szczęście". Najgorzej jak zdarzają się błędy, o których istnieniu nie wie nawet google...

A co do instalacji... wiem, że mogę zainstalować tylko system podstawowy (obecny system tak właśnie instalowałem), ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że po powrocie na domyślny sprzęt nie spotkam się z jakimiś błędami ;p może za mało doświadczony jestem albo noszę w sobie za mało wiary...

Tak czy inaczej, teraz nie mam nawet możliwości, żeby to zrobić. Jak zdarzy się okazja, to pewnie spróbuję, na razie posiedzę na 64bit.

W ogóle, to pomyślałem o zainstaowaniu wersji 32-bitowej z tego powodu, że na 64bit zawsze jest mnóstwo problemów do rozwiązania i trzeba trochę dłużej przy tym posiedzieć... ale widzę, że wersja 32bit też mi nie przyjdzie bez trudu...
Ventrue
Junior Member

Post autor: Ventrue »

[quote="elshize"]A co do instalacji... wiem, że mogę zainstalować tylko system podstawowy (obecny system tak właśnie instalowałem), ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że po powrocie na domyślny sprzęt nie spotkam się z jakimiś błędami ]
Nie wierzysz sobie - uwierz nam. To nie Windows, że zmiana kości pamięci pociąga za sobą konieczność reinstalacji systemu.
elshize

Post autor: elshize »

Ok, jak będę miał taką sposobność, to spróbuję (o ile nie rozwiążę tego problemu w inny sposób). Dzięki.
ODPOWIEDZ