Nokia N73 i Linux
Nokia N73 i Linux
Witam
Przymierzam się do kupna Noki N73 i mam pytanie:
Czy telefon będzie działał bez problemu z Linuksem. Chodzi mi głównie o wymianę plików. Czy trzeba instalować jakieś sterowniki albo dodatkowe programy. Z SE K800i nie ma najmniejszego problemu, wiem bo przed chwilą to z niego korzystałem. Podłączasz telefon, system go wykrywa i już można wymieniać pliki. Bez żadnego kombinowania. Ale czy tak jest też w przypadku Noki N73?
Pytam się czy będzie bezproblemowa albo mało problemowa obsługa.
Pozdrawiam
Przymierzam się do kupna Noki N73 i mam pytanie:
Czy telefon będzie działał bez problemu z Linuksem. Chodzi mi głównie o wymianę plików. Czy trzeba instalować jakieś sterowniki albo dodatkowe programy. Z SE K800i nie ma najmniejszego problemu, wiem bo przed chwilą to z niego korzystałem. Podłączasz telefon, system go wykrywa i już można wymieniać pliki. Bez żadnego kombinowania. Ale czy tak jest też w przypadku Noki N73?
Pytam się czy będzie bezproblemowa albo mało problemowa obsługa.
Pozdrawiam
Moim zdaniem to należy się przyjrzeć bliżej standardowi wynalezionemu przez firmę >Philips<.AdeBe pisze:Nokia ma własne, dziwne sposoby obsługi transmisji danych i jak do tej pory nie znalazłem wygodnego i ładnego narzędzia.
Wszystkie obecnie stosowane sposoby komunikacji urządzeń nawiązują do i2c Philipsa nawet USB (świadomie lub nie). Obsługa I2C posiada duże wsparcie w Linuksie, tylko wymaga porządnego zagłębienia się w temat (jest to trochę czasochłonne).